Els horts urbans barcelonins de Can Cadena i l'Hort de l'Avi obren les seves portes

Font: Ajuntament de Barcelona
09/09/2011 - 00:00

Amb l'objectiu de donar a conèixer entre els veïns els horts urbans de Can Cadena i l'Hort de l'Avi, aquest dissabte 10 de setembre celebren una jornada de portes obertes. Entre les activitats programades hi ha un concurs de cuina de temporada, tallers infantils i exposicions.

La ciutat de Barcelona té 13 horts urbans repartits per tots els districtes però són espais poc coneguts per alguns veïns perquè els usuaris són persones majors de 65 anys o bé els centres escolars o entitats que treballen amb persones en risc d'exclusió social.

Per donar a conèixer aquests espais verds conreables s'ha organitzat una jornada de portes obertes en dos d'aquests horts, a Can Cadena, al districte de Sant Martí, i a l'Hort de l'Avi, al districte de Gràcia, aquest dissabte 10 de setembre.

Activitats als horts

Coincidint amb l'obertura de portes, que a Can Cadena serà d'11.00 a 14.00 hores i a l'Hort de l'Avi de 17.00 a 20.00 hores, s'ha preparat un programa d'activitats gratuïtes.

En els dos horts hi haurà un concurs de cuina de temporada amb els vegetals frescos com a ingredients principals. Hi pot participar qualsevol veí de l'hort que prepari un plat que no porti ous, carn o peix.

El jurat dels concursos estarà format pels avis i àvies que conreen els horts urbans i per representants de les entitats del barri. El guanyadors es faran amb una taula de conreu i un llibre d'iniciació a l'hort urbà.

També s'ha organitzat un taller infantil i una exposició sobre la xarxa d'horts urbans de Barcelona.

A més, si us apropeu a l'Hort de Can Cadena podreu veure el resultat de les obres de remodelació d'aquest espai de 2.900 metres quadrats, que s'ha ampliat fins a 26 parcel·les i ha renovat l'espai de la granja, entre altres millores.

Pel que fa a l'Hort de l'Avi, aquest va ser el primer hort urbà de la ciutat, al barri de Vallcarca-Penitents, amb 19 parcel·les.

Relacionats

Reportatge
Reportatge. Especial Sequera

En el marc d’una forta crisi climàtica amb conseqüències devastadores, des de Sostenible.cat hem volgut fer un breu reportatge centrant l’atenció en les dificultats que pateixen agricultors i ramaders de Catalunya.

Notícia

El document és el punt de partida per definir el pla d’acció per promoure la transició ecològica a la ciutat. La diagnosi constata que la compra directa a productors ha augmentat en un 7% durant els darrers i que la majoria de pagesos de Manresa entraran en edat de jubilació els propers 10 anys, entre altres aspectes.

Notícia

La modificació puntual del Pla General Metropolità està destinada a potenciar el treball de la pagesia local i el manteniment de les zones boscoses.

Butlletí