Els hortolans a Montornès es formen per millorar el cultiu dels horts socials

16/06/2016 - 08:35

Durant les darreres setmanes s’han dut a terme diverses sessions formatives per a les persones que fan ús dels horts socials. Alhora, s’han introduït millores com el sistema de reg per degoteig.

Les persones que conreen els horts socials del municipi han fet cinc sessions de formació per millorar el cultiu als terrenys d’ús social que tenen assignats. Es tracta d’una iniciativa de les regidories de medi ambient i de participació de l’Ajuntament de Montornès del Vallès, desenvolupada per l’empresa especialitzada en horticultura ecològica Les Quintanes.

L’objectiu ha estat ajudar aquestes persones a millorar els seus coneixements en aquest àmbit per treure més profit als seus conreus. La formació, que va començar al mes de març ha inclòs qüestions com la planificació de cultius i les rotacions, el calendari de plantació i la prevenció i tractament de plagues i malalties.

També s’han dedicat dues sessions a la instal·lació i ús del reg per degoteig, una tècnica que evita el malbaratament de l’aigua, i se’ls ha mostrat com preservar el sòl i la fertilitat amb adobament i compostatge.

Horticultura ecològica i usos socials, una bona combinació 

Els horts socials funcionen des de l'any 2014. L'Ajuntament els va habilitar i els va posar a disposició del veïnat amb l'objectiu de crear un espai verd on fer conviure el cultiu d’horticultura ecològica per al consum propi amb accions lúdiques i pedagògiques. Els horts estan ubicats en un terreny, amb una superfície aproximada de 3.170 m2, situats al tram final de l’avinguda del Riu Mogent. En total hi ha 40 parcel·les, d'uns 30 m2 cadascuna. 


 

Categories: 

Relacionats

Acte
31/05/2022 - 00:00
Biblioteca de Montornès del Vallès. Carrer de Can Parera, 34. Montornès del Vallès
Article
Edició presencial del Congrés Acusticat amb fira expositiva i activitats d’escolta

Els dies 25 i 26 d’abril es tornarà a celebrar una nova edició de l’ACUSTICAT, el Congrés bianual sobre el món de l’acústica catalana. Granollers, capital del Vallès Oriental, acull una edició que torna a la presencialitat i ho fa des del Teatre Auditori de Granollers, un equipament que allotjarà ponències de nivell i fomentarà la reflexió acústica en 4 sales i una fira expositiva amb solucions i eines acústiques de nivell

Article

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

Butlletí