Els espais naturals de la Xarxa commemoren el Dia Europeu dels Parcs

Font: Diputació de Barcelona
21/05/2015

Aquest any 2015, la Federació EUROPARC invita novament tots els estats europeus i les organitzacions no governamentals de conservació de la natura a divulgar el Dia Europeu dels Parcs i a organitzar activitats destinades a donar a conèixer els espais protegits i la seva importància per a la societat. 

Així, tots els espais inclosos en la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona organitzen diverses activitats per donar a conèixer els valors naturals, agrícoles, forestals, culturals, patrimonials i paisatgístics que atresoren, per fomentar el seu ús públic en el conjunt de la ciutadania.

Entre les activitats programades, la majoria d'elles a celebrar entre divendres 22 i diumenge 24 de maig, hi ha caminades a peu, rutes guiades, ciència per a la ciutadania, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, recitals poètics o rutes literàries, entre moltes d'altres.

Podeu consultar tot el programa d'actes gratuïts a realitzar als espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, com són el Parc Natural del Montseny, l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el Parc del Castell de Montesquiu, el Parc de la Serralada de Marina, el Parc de la Serralada Litoral, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc del Garraf, el Parc del Foix, el Parc d'Olèrdola, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, el Parc Agrari del Baix Llobregat i el Parc Natural de la Serra de Collserola, en aquest enllaç. És convenient fer reserva en aquells actes marcats amb un asterisc.

La primera figura de protecció d'un espai natural a Catalunya va ser l'any 1928 amb la creació del Patronat de la Muntanya del Montseny. Fins a l'any 1972 no es va declarar el primer parc natural que va ser el de Sant Llorenç del Munt i l'Obac.

També podeu consultar les activitats de cada espai de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona a l'Agenda dels parcs.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Dia_Europeu_Parcs_ALTA.jpg99.7 KB

Relacionats

Butlletí