Els escolars d'Arenys tornen a participar en la recuperació de les platges

Font: Ajuntament d'Arenys de Mar
22/04/2016 - 10:19

Aquesta setmana ha començat la participació de les escoles de la vila a la 8a edició del “Programa de recuperació ambiental i paisatgística de les platges d’Arenys de Mar”, impulsat des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament.

Compta amb la participació activa de les tres escoles de la vila: Sinera i Joan Maragall des del 2009, i La Presentació des del 2015.

En aquesta ocasió van ser els alumnes de les tres línies de 5è de primària de l'escola Joan Maragall els qui hi van participar. En total, uns 75 infants van fer plantació en el marge dret de la desembocadura de la Riera mirant a mar, per disposar d’un espai de passeig, ombra i descans a prop de la Riera, com el que ja tenim al seu marge esquerre. Els grups de 5è del Maragall han plantat 20 arbres (18 pins pinyers i 2 tamarius), i 150 arbustos (principalment tamarius, però també llentiscles i salat blanc).

L’aplicació d’aquest programa continuarà la setmana vinent, amb la plantació que faran els cursos de 3er, 4t, 5è i 6è del Sinera a la platja del Cavaió els dies 26, 27 i 28 d’abril. Intervindran en la millora del marge dret del rial de Valldemaria (rial que fa de límit amb Canet de Mar), i també en la millora i l’ampliació de la zona arbrada del passeig del Cavaió. A nivell de la participació de les escoles, el programa conclourà amb la participació dels alumnes de 4t del col·legi La Presentació, el dia 3 de maig, també a la platja del Cavaió. En aquest cas, participaran en la recuperació del rial que desemboca davant dels càmpings, entre els rials de la Serp i de Valldemaria.

En total, les escoles plantaran aquest any uns 100 arbres (majoritàriament pins però també alguns tamarius) i uns 600 arbustos (tamarius, llentiscles, savines, aladerns de fulla estreta i salats blancs). A aquestes quantitats cal sumar les 220 plantes arbustives que es van plantar el diumenge 17 d’abril en un altre dels rials de la platja del Cavaió durant la jornada de plantada popular.

La finalitat d’aquet programa és la recuperació de les platges del litoral arenyenc des del punt de vista ambiental i paisatgístic, incidint de manera especial en aquells espais més degradats, com ara les desembocadures de rials i rieres i les franges consolidades del rera-platja. El programa també té la finalitat d’implicar els més petits en aquesta millora progressiva de les platges. Així, a través de la plantació d’arbres i d’arbustos d’espècies autòctones del litoral es vol fomentar el seu coneixement per part dels nens i de les nenes que hi participen, així com la seva conscienciació sobre la importància de conservar i respectar la natura que ens envolta.

Entre els anys 2009 i 2015 hi han participat uns 850 alumnes de les escoles de la vila, una xifra significativa, no només per què representa un 5% de la població d’Arenys de Mar, sinó també per l’elevat nombre de famílies arenyenques que han estat al cas d’aquesta activitat i que també participen, d’alguna manera o altra, en la conservació dels arbres i dels arbustos que han plantat els seus fills i filles.

A banda de les escoles, el programa també preveu per aquest any la plantació als dos marges de la desembocadura del rial del Canyadell (a la platja de la Musclera), activitat que durà a terme a principis de maig el servei de jardineria municipal.

Com sempre, durant el primer any es farà un reg setmanal de tots els arbres i arbustos que s’han plantat per garantir el seu arrelament i adaptació al seu entorn.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La iniciativa vol posar en valor l’espai verd més emblemàtic de la ciutat, que aplega més d’un miler d’arbres només a la zona ampliada a principis d’aquest segle. S’ha senyalitzat un recorregut que identifica 51 espècies amb informació i il·lustracions de cadascuna d’elles. Les fitxes descriptives d’aquests exemplars es poden consultar també al web municipal.​

Notícia

Vuit centres educatius de L’Hospitalet han participat enguany en la Marató   La campanya s’ha dut a terme durant tot el mes de febrer, amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia i l’aigua en un context d’emergència climàtica

Article

Un eucaliptus centenari malmès per la sequera és l’eix del nou espai de biodiversitat que Mataró ha dissenyat al Parc Central. Malauradament, es va haver de talar pel risc de caiguda, però encara és font de vida

Butlletí