Els edificis municipals de Vic es doten del 100% amb energia verda

Font: Ajuntament de Vic
13/04/2015

L'Ajuntament de Vic ha estat un ens local actiu en l'ús i promoció de les energies renovables i l'eficiència energètica. De fet ha instal·lat en diferents edificis municipals energies renovables, com geotèrmia, biomassa i plaques fotovoltaiques.

Es va adherir al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses al setembre de 2008, i va elaborar un pla d'acció per a l'energia sostenible del municipi de Vic, on es proposen una seixantena d'accions per fer front al canvi climàtic des del mateix consistori. Una d'aquestes accions es concreta en prioritzar la compra d'energia verda, evitant així, que el consum elèctric d'energia incrementi les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

L'Ajuntament de Vic està adherit a la compra agregada d'electricitat de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), on l'empresa comercialitzadora del subministrament elèctric assegura, en les seves factures, que un 22,7% de l'energia subministrada prové de fonts d'energia renovables.

Per tot això, el consistori va sol·licitar a l'ACM, a l'estiu del 2014, que de cara a la pròxima renovació del contracte s'estudiés la possibilitat d'augmentar el percentatge provinent d'energia de fonts renovables i, finalment la mateixa ACM ha pogut donar una resposta plena a la sol·licitud de l'ajuntament de Vic, ja que a partir d'aquest mes d'abril de 2015, el subministrament elèctric de l'ajuntament de Vic es realitzarà amb energia 100% verda.

Municipis: 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Vic ha publicat un catàleg de reparadors pretén ajudar a la reparació d'objectes. És una eina de cerca per trobar aquells establiments de la ciutat de Vic que es dediquen a reparar diferents objectes.

Notícia

‘Soc un comerç + sostenible’ és el primer pas d’una campanya perquè Vic esdevingui un model pioner en la prevenció de residus i s’avanci cap a una ciutat més sostenible i saludable. La confiança, la proximitat i el compromís són els tres eixos de la campanya.

Article

La campanya de prevenció de residus pretén aconseguir una ciutat encara més més sostenible i saludable amb la corresponsabilitat de la ciutadania

Butlletí