Els edificis dels centres escolars de Sant Just obtenen la certificació energètica

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern
11/05/2016 - 13:35

Vuit edificis dels centres escolars de Sant Just Desvern han obtingut la seva certificació energètica i l’etiqueta que així ho acredita, gràcies als estudis fets amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els resultats situen la major part d’aquests edificis amb una qualificació B o C, clarament per sobre de la qualificació energètica mitjana. Aquest resultat significa que aquests edificis tenen un consum energètic i unes emissions de CO2 inferiors a les que tindria un edifici de característiques semblants. Els certificats també inclouen la proposta de millores per poder reduir la demanda energètica de l’edifici i pujar algun grau en l’escala de qualificació energètica en properes certificacions.

  • Escola Montseny: qualificació global obtinguda lletra B
  • Escola Bressol Marrecs: qualificació global obtinguda lletra B
  • Edifici Principal Escola Canigó: qualificació global obtinguda lletra C
  • Edifici Sant Ferran Escola Canigó: qualificació global obtinguda lletra B
  • Gimnàs Escola Canigó: qualificació global obtinguda lletra C
  • Edifici Principal Escola Montserrat: qualificació global obtinguda lletra C
  • Edifici Psicomotricitat Escola Montserrat: qualificació global obtinguda lletra C
  • Gimnàs Escola Montserrat: qualificació global obtinguda lletra D

El certificat energètic d’edificis és un document que descriu les característiques d'aquest des del punt de vista del consum d’energia i d’emissions de CO2, i que permet la ciutadania conèixer-ne millor les característiques i el comportament energètic de l’edifici. Aquesta certificació proporciona informació útil sobre el consum energètic per dissenyar mesures per fomentar l’estalvi d’energia i reduir així les emissions de CO2 associades. Els edificis es classifiquen dins d’una escala de set lletres, on la lletra G correspon a l’edifici menys eficient i la lletra A al més eficient segons el consum d’energia i les emissions de CO2 comparades amb un edifici base de similar tipologia i localització. L’etiqueta d'eficiència energètica és el distintiu que assenyala el nivell de qualificació d’eficiència energètica obtinguda i que s’ha de situar en un lloc destacat i visible de l’edifici.  


 

Relacionats

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Reportatge

El context socioeconòmic dels darrers anys i l’augment de famílies que han entrat en situació de pobresa, ha fet que l’ajuntament de Sant Just hagi impulsat el projecte “A Sant Just, l’escola cuina, menja, aprofita”, un projecte per prevenir el malbaratament alimentari fomentant l’aprofitament dels excedents dels menjadors col·lectius de Sant Just.

Notícia

L'Ajuntament de Viladecans va guanyar el Premi 2022 per la iniciativa “Viladecans Repara”, que impulsa la reparació i donar vida a objectes sota el mantra de "Reutilitza, repara, regaudeix".

Butlletí