Els ciutadans de Sant Boi aprenen a reaprofitar roba usada

18/02/2013 - 00:00

L'Ajuntament i la Fundació Marianao de Sant Boi col·laboren en un projecte per a la reutilització de teixits que té una doble finalitat, ambiental i social. El projecte s'emmarca en la iniciativa Reparat millor que nou de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El projecte portat a terme per l'Ajuntament i la Fundació Marianao de Sant Boi des del punt de vista ambiental, permet recuperar peces de roba i convertir-les en altres objectes útils, com ara bufandes, gorres, joguines tèxtils o flors de ganxet. D'aquesta manera s'evita llençar la roba usada a les escombraries, es generen per tant menys residus i s'allarga la vida de les peces

Des del punt de vista social, el projecte proporciona 155 hores de formació a 20 joves de la ciutat per facilitar que trobin feina relacionada amb la recuperació i venda de roba usada o que puguin seguir formant-se en aquest mateix camp. El taller inclou classes teòriques a les instal·lacions de la Fundació Marianao i pràctiques en una escola de disseny i moda de la ciutat.

Sessions obertes a la ciutadania
El projecte, finançat per l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ofereix a tothom l'opció de participar puntualment en aquests tallers. 270 persones de la ciutat hi podran aprendre a reutilitzar la roba que ja no fan servir. Durant les sessions, els residus tèxtils que aportin es pesaran per calcular el percentatge i la quantitat total recuperada.

Inscripcions: tel. 93 630 30 62 i inclusio@marianao.net

AdjuntMida
Image icon recuperacio-teixits.jpg98.65 KB

Relacionats

Notícia

Els arbres plantats al Parc Ambiental de la Torre de la Vila s'inclouen en la campanya "Un arbre per Europa". Ens hem sumat a aquesta iniciativa de l'associació juvenil no partidista Equip Europa,  que compta amb el suport de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya.

Notícia

L’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat han presentat la nova instal·lació de recàrrega ràpida aquest matí al municipi, on s’ha creat un hub de mobilitat de baixes emissions, que inclou també FGC, AMBici i Bus Metropolità. El pla d’expansió de la xarxa d’electrolineres de l’AMB preveu que la xarxa passi de les 10 actuals a 102 a finals del 2024.

Notícia

En el marc del projecte Ecoindústria s’ha posat en marxa una important actuació per realitzar una diagnosi exhaustiva en els polígons industrials dels ajuntaments del Delta del Llobregat en relació a l’economia circular.

Butlletí