Els Cercles de Comparació Intermunicipal de gestió de Residus i Neteja Viària

Treball en xarxa amb l'objectiu de millorar la gestió basada en la comparació de resultats i bones pràctiques
Font: Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona
27/11/2009

Els Cercles de Comparació Intermunicipal de Gestió i Tractament de Residus i Neteja Viària, que organitzen la Gerència de Serveis de Medi Ambient i el Servei de Programació de la Diputació de Barcelona, serveixen perquè diversos municipis analitzin i comparin els seus serveis de recollida de residus i neteja viària per proposar-hi millores.

Des de l'any 2005, la Diputació de Barcelona porta a terme un treball en xarxa amb l'objectiu de millorar la gestió basada en la comparació de resultats i bones pràctiques, en aquest cas de la Gestió Municipal dels Residus Urbans i la Neteja Viària. Es tracta d'un projecte de caràcter transversal, i amb la participació del Servei de Programació, que permet mesurar, comparar i avaluar resultats, així com intercanviar experiències i bones pràctiques i impulsar la millora dels serveis.

Aquesta metodologia intermunicipal de treball permet activar actuacions de millora continua en cadascun dels serveis de recollida de residus i de neteja viària que participa en els Cercles.

Aquest any es celebra ja la 6a edició del Cercle de comparació intermunicipal de gestió i tractament de residus i neteja viària.

Entre els diversos paràmetres que s'avaluen també s'inclouen paràmetres de generació de residus per valorar la comparació absoluta i per habitant amb altres municipis i amb la pròpia tendència d'un mateix.

Més informació: Cercles de Cooperació Intermunicipal

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon cerceles-coop.jpg5.1 KB

Relacionats

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Butlletí