Els centres educatius de Vilanova i la Geltrú renoven el compromís amb l'Agenda 21 escolar

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
11/10/2010 - 00:00

Les escoles i instituts de Vilanova i la Geltrú amb Agenda 21 escolar han renovat aquest 8 d'octubre el seu compromís, amb un acte simbòlic a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. Una representació de professorat i alumnes d'aquests centres han estat a l'acte i han presentat algunes de les actuacions que van realitzar el curs passat, davant l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, la primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, i la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs.

La regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha recordat que molts centres educatius de la ciutat estan compromesos amb l'A21 escolar des de fa anys, desenvolupant accions per adquirir hàbits sostenibles i respectuosos amb l'entorn, que alhora poden ser una via per ajudar a sortir de situació de crisi que pateixen moltes famílies.

Iolanda Sánchez ha encoratjat l'alumnat a mantenir el compromís, "que vol dir fer les coses no per un mateix sinó pels altres, pel treball comú, per la col·lectivitat", i també s'ha dirigit al professorat, agraint-los la tasca que desenvolupen en "cultivar els homes i dones del futur".

En la renovació del compromís amb l'A21 escolar s'ha commemorat els 150 anys de l'arribada de l'aigua a Vilanova i la Geltrú. Per això, s'ha comptat amb un espectacle a càrrec d'Skiltuna Animació, amb la col·laboració de la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú, que ha fet participar tots els assistents a la sala d'actes.

Tot seguit, han presentat alguns projectes desenvolupats el curs passat l'escola l'Arjau, l'escola Cossetània, la llar d'infants l'Escateret i els instituts Francesc Xavier Lluch i Rafecas i Baix a Mar. Abans de cloure l'acte, l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, ha recollit el document de compromís de tots els centres i els ha agraït la seva implicació "per fer una ciutat millor".

L'Agenda 21 escolar és un programa d'educació, participació i sensibilització ambiental a les escoles. Actualment 27 centres educatius de Vilanova i la Geltrú hi estan adherits, entre llars d'infants, escoles, instituts i centres d'ensenyaments especialitzats. Aquesta xifra s'aproxima a la totalitat dels centres educatius de la ciutat. 

Relacionats

Article

Durant la temporada 2021 ha continuat l'èxit en la nidificació de corriol camanegre a la platja de Ribes Roges de Vilanova i la Geltrú, tant a l'espai tancat del torrent, com als tres espais amb mesures de protecció fora del tancat permanent. Enguany s'han comptabilitzat 13 nius, 29 ous, dels quals n'han nascut 24 pollets i d'aquests, 21 exemplars han arribat a "juvenils".

Acte
11/11/2021 - 00:00
Vilanova i la Geltrú
Notícia

Aposta per augmentar el reciclatge amb la implantació del sistema porta a porta l'any 2022

Butlletí