Els centres educatius de Vilanova i la Geltrú renoven el compromís amb l'Agenda 21 escolar

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
11/10/2010

Les escoles i instituts de Vilanova i la Geltrú amb Agenda 21 escolar han renovat aquest 8 d'octubre el seu compromís, amb un acte simbòlic a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell. Una representació de professorat i alumnes d'aquests centres han estat a l'acte i han presentat algunes de les actuacions que van realitzar el curs passat, davant l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, la primera tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, i la regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs.

La regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, ha recordat que molts centres educatius de la ciutat estan compromesos amb l'A21 escolar des de fa anys, desenvolupant accions per adquirir hàbits sostenibles i respectuosos amb l'entorn, que alhora poden ser una via per ajudar a sortir de situació de crisi que pateixen moltes famílies.

Iolanda Sánchez ha encoratjat l'alumnat a mantenir el compromís, "que vol dir fer les coses no per un mateix sinó pels altres, pel treball comú, per la col·lectivitat", i també s'ha dirigit al professorat, agraint-los la tasca que desenvolupen en "cultivar els homes i dones del futur".

En la renovació del compromís amb l'A21 escolar s'ha commemorat els 150 anys de l'arribada de l'aigua a Vilanova i la Geltrú. Per això, s'ha comptat amb un espectacle a càrrec d'Skiltuna Animació, amb la col·laboració de la Companyia d'Aigües de Vilanova i la Geltrú, que ha fet participar tots els assistents a la sala d'actes.

Tot seguit, han presentat alguns projectes desenvolupats el curs passat l'escola l'Arjau, l'escola Cossetània, la llar d'infants l'Escateret i els instituts Francesc Xavier Lluch i Rafecas i Baix a Mar. Abans de cloure l'acte, l'alcalde de la ciutat, Joan Ignasi Elena, ha recollit el document de compromís de tots els centres i els ha agraït la seva implicació "per fer una ciutat millor".

L'Agenda 21 escolar és un programa d'educació, participació i sensibilització ambiental a les escoles. Actualment 27 centres educatius de Vilanova i la Geltrú hi estan adherits, entre llars d'infants, escoles, instituts i centres d'ensenyaments especialitzats. Aquesta xifra s'aproxima a la totalitat dels centres educatius de la ciutat. 

Relacionats

Notícia

Els municipis que han posat en marxa aquesta iniciativa comparteixen una unitat geogràfica de costa, pertanyents a diverses comarques i demarcacions provincials, però units per un problema: l’impacte dels efectes del canvi climàtic sobre les platges, que no entén de fronteres administratives.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va tractar sobre les propostes d'iniciar estudis per avaluar el canvi de forma de gestió dels serveis de manteniment i neteja dels parcs i jardins i de neteja viària i recollida de residus, tots ells concessionats actualment a l'empresa Valoriza.

Butlletí