Els centres educatius de Vilanova i la Geltrú es comprometen amb l'Agenda 21 Escolar

Enguany hi participen 27 centres, quatre més que l'any passat
Font: Aj. Vilanova
18/10/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Aquest curs 2009-2010 són 27 els centres educatius (llars d'infants, escoles i instituts) de Vilanova i la Geltrú que participen en el programa Agenda 21 Escolar, quatre més que l'any passat. L'objectiu de l'Agenda 21 Escolar és treballar la sostenibilitat en els centres educatius, des de la participació, l'adquisició de coneixements i hàbits i amb la implicació de tota la comunitat educativa. Aquest ja és el cinquè any que es posa en marxa el programa.

En l'acte de signatura del compromís dels centres amb l'Agenda 21 Escolar, la regidora de Medi Ambient, Iolanda Sánchez, va agrair als centres educatius el treball que desenvolupen. "Els vostres projectes són cada any més interessants i més importants -va assegurar - ja que ens ensenyen el camí per canviar les coses perquè el món sigui millor i més habitable". Entre els projectes que presenten les escoles hi destaquen els relacionats amb la reducció i gestió dels residus, amb la millora de l'entorn (pati, jardí), amb la creació d'horts escolars ecològics, l'estudi i diagnosi ambiental del centre, i les accions per fer més sostenible el centre, a través de l'estalvi d'energia, d'aigua, etc.

L'Agenda 21 Escolar té una doble funció. D'una banda, s'integra en el Pla d'Acció Ambiental (Agenda 21 Local) i de l'altra, vol contribuir en el compromís perquè la ciutat esdevingui més sostenible, actuant des de l'educació.

--
També a Sostenible.cat... "Educar per la sostenibilitat és una necessitat, no una opció", entrevista sobre l'experiència de l'Agenda 21 escolar a Vilanova i la Geltrú

Relacionats

Article

Mou-te pel zero! és una campanya impulsada per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú conjuntament amb Go Zero Waste amb l’objectiu de promoure la reducció de residus i el comerç local a través de reptes a l’abast de tothom.

Notícia

Butlletí