Els centres educatius de Viladecans aconsegueixen reduir en un 10 % el consum energètic

Font: Ajuntament de Viladecans

30/10/2019 - 09:30

Uns 400 alumnes de quart de primària de nou centres educatius locals socis del projecte Vilawatt i altres convidats s'han reunit aquest  17 d'octubre a Atrium Viladecans on s'ha presentat el projecte municipal de transició ecològica Vilawatt i els resultats de l'Espai Vilawatt Escoles, en el qual han estat treballant durant tot un any. Una trobada que s'emmarca dins de la commemoració del Dia Mundial de la Protecció de la Natura, el passat 18 d'octubre.Durant l'acte s'ha posat en comú l'estalvi d'electricitat aconseguit pel conjunt de les nou escoles: gairebé un 10% d'electricitat des del setembre de 2018 fins al setembre de 2019. A més, s'ha destacat el 19,3% d'estalvi elèctric registrat per l'Escola Enxaneta respecte de la mitjana dels 3 últims anys i el 61,4% d'estalvi de gas assolit per l'Escola El Garrofer respecte de la mitjana dels 3 últims anys, gràcies a la rehabilitació energètica de l'edifici i a través de mesures de gestió energètica per mitjà de la millora de la cultura energètica de les persones que utilitzen l'edifici.

L'acte també ha comptat amb una sessió teatralitzada al voltant del consum energètic —eines per gestionar millor l'energia, per fer-se'n responsable individualment— i el projecte Vilawatt —un canvi de gestió energètica a la ciutat, i també a l'entorn, a casa, als comerços, a l'escola...—. Per últim s'ha presentat el treball-concurs que ha realitzat l'alumnat a les aules.

 

Relacionats

Notícia
Primers contractes amb la companyia Vilawatt per proveir d'energia les llars i negocis de la ciutat. La compra agregada d'energia a la comercialitzadora Aura permet obtenir un preu just per als veïns i veïnes de Viladecans. Amb aquest pas Viladecans enfila el camí de la transició energètica.
Notícia
El consorci Vilawatt ja és una realitat

Vilawatt informació obre les seves portes amb l'objectiu d'ajudar a la ciutadania de Viladecans a entendre millor la seva factura de llum i de gas. Ho fa per mitjà d'un servei d'assessorament energètic.
Notícia

El servei és gratuït i sense la necessitat de cap clau ni cap tràmit previ a diferència de la resta de punts de recàrrega ja existents al municipi. Així, qualsevol persona que necessiti carregar el seu vehicle ho podrà fer utilitzant el codi QR de la màquina que redigirà a la plataforma de l’empresa subministradora del servei; o a mitjançant la targeta de càrrega de vehicles d’altres plataformes.

Butlletí