Els centres educatius de Viladecans aconsegueixen reduir en un 10 % el consum energètic

Font: Ajuntament de Viladecans

30/10/2019 - 09:30

Uns 400 alumnes de quart de primària de nou centres educatius locals socis del projecte Vilawatt i altres convidats s'han reunit aquest  17 d'octubre a Atrium Viladecans on s'ha presentat el projecte municipal de transició ecològica Vilawatt i els resultats de l'Espai Vilawatt Escoles, en el qual han estat treballant durant tot un any. Una trobada que s'emmarca dins de la commemoració del Dia Mundial de la Protecció de la Natura, el passat 18 d'octubre.Durant l'acte s'ha posat en comú l'estalvi d'electricitat aconseguit pel conjunt de les nou escoles: gairebé un 10% d'electricitat des del setembre de 2018 fins al setembre de 2019. A més, s'ha destacat el 19,3% d'estalvi elèctric registrat per l'Escola Enxaneta respecte de la mitjana dels 3 últims anys i el 61,4% d'estalvi de gas assolit per l'Escola El Garrofer respecte de la mitjana dels 3 últims anys, gràcies a la rehabilitació energètica de l'edifici i a través de mesures de gestió energètica per mitjà de la millora de la cultura energètica de les persones que utilitzen l'edifici.

L'acte també ha comptat amb una sessió teatralitzada al voltant del consum energètic —eines per gestionar millor l'energia, per fer-se'n responsable individualment— i el projecte Vilawatt —un canvi de gestió energètica a la ciutat, i també a l'entorn, a casa, als comerços, a l'escola...—. Per últim s'ha presentat el treball-concurs que ha realitzat l'alumnat a les aules.

 

Relacionats

Article

Un total de 63 habitatges i locals comercials i nou escoles públiques han estat guardonats en els Premis d’Eficiència Energètica de Viladecans, convocats per l’Ajuntament l’any 2019 i que es van concedir fa poques setmanes en allargar-se la presentació de candidatures per la pandèmia sanitària.

Notícia

L’actuació millorarà la intermodalitat i la cobertura del sistema de transport públic en l’interior de Barcelona i les comunicacions de la regió metropolitana

Article

Aquest mes de gener s'han portat a terme marxes exploratòries per la ciutat amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i a les persones que intervenen en els barris sobre l’existència d’elements de l’urbanisme que generen percepció d’inseguretat. Les actuacions, que s’emmarquen en el III Pla d’Igualtat de Gènere i en el Pla director de l’Enllumenat, serviran per fer un diagnòstic urbà de la percepció de la seguretat i poder aplicar mesures per afavorir la seguretat de les persones, en especial de les dones.

Butlletí