Els 67 municipis de més de 20.000 habitants hauran de tenir ZBE el 2025: consulta'n la llista

Font: CCMA

24/03/2022 - 08:52

Tots els municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya hauran de tenir zones de baixes emissions, ZBE, abans que acabi el 2025. Fins ara, només els de més de 50.000 habitants ho havien de fer, i abans del 2023, segons la llei estatal de canvi climàtic. Però el govern català ha anat més enllà i ara seran 67 els municipis catalans que hauran d'implantar aquesta mesura.

Acord per a la millora de la qualitat de l'aire

És el que ha acordat aquest divendres al matí el govern amb ajuntaments, diputacions i gestors d'nfraestructures com el Port i l'Aeroport de Barcelona, entre d'altres, a la Cimera de la Qualitat de l'Aire.

S'ha celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona, i han signat l'Acord per a la Millora de la Qualitat de l'Aire a Catalunya, que inclou tota una sèrie de mesures, la principal de les quals és l'ampliació de les ZBE.

El Departament d'Acció Climàtica donarà ajudes als municipis, 6 milions d'euros procedents del Fons Climàtic creat amb l'impost de CO2 dels cotxes.

 

67 municipis tenen més de 20.000 habitants

El mapa de les ciutats que hauran de tenir Zones de Baixes Emissions

 

Aquesta és la llista dels municipis que en aquests moments tenen més de 20.000 habitants, llista que podria variar per la cua d'aquí al 2025 si hi ha moviments demogràfics significatius:

 

Relacionats

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Notícia

La DGT va autoritzar l'ús d'un senyal alternatiu al de les targetes ambientals per a l'accés a una Zona de Baixes Emissions, donant així carta de naturalesa al model de ZBE basat en la reducció de tots els tràfics motoritzats i no només a privilegiar els cotxes elèctrics sobre els de consum fòssil.

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Butlletí