El Vendrell treballa per reduir les emissions de CO2

Font: Eix Diari
20/04/2016 - 08:06

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) en una sessió oberta als vilatans.L'objectiu és reduir en un 20% les emissions de CO2 d'aquí al 2020.

Aquest té com a objectiu "reduir en un 20% les emissions de CO2 d'aquí al 2020" del municipi, en paraules de Camil·la Barnadas, regidora d'Aigua i Enllumenat i Eficiència Energètica de El Vendrell. El PAES és un moviment europeu per a l'energia sostenible on participen autoritats locals i regionals. Aquest 'pacte d'alcaldes' compta amb 6608 municipis signants i tots ells han adoptat el mateix compromís. La Diputació de Tarragona n'és la mediadora.

Per tal d'iniciar les seves tasques en el pla, el municipi en qüestió, en primer lloc, ha de fer un inventari d'emissions per tal d'establir un diagnòstic enèrgetic que condueixi a un pla d'acció determinat. Aquest s'haurà de sotmetre a un seguiment que permeti fer un informe públic cada 2 anys per tal de mostrar el seu estat. Tot plegat per acostar el pla a la ciutadania, fomentant-ne la participació.

D'aquesta manera es duran a terme 23 accions en àmbits diversos que inclouran diferents aspectes com el sector dels serveis, el domèstic, el de transport (que té un major impacte de CO2 al Vendrell), el de residus, els equipaments municipals, l'enllumenat públic i la flota municipal i externalitzada. “Això és un bon exemple d'aquelles coses que a vegades prediquem i ens costa veure concretades”, ha conclòs Martí Carnicer mentre feia èmfasi que, alhora, és necessari un “procés de consciència dels ciutadans”.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El proper 9 de desembre, els municipis de les comarques de Barcelona estaran presents a la COP 25, la cimera  de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic. El diputat d’Acció Climàtica, Xesco Gomar, hi presentarà les polítiques de lluita municipal contra el canvi climàtic que s’estan portant a terme des del món local i que tenen la seva concreció al Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l’Energia.

Notícia

Aquest text planifica 75 accions que contribuiran a reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera en un 41% i que permetran assolir per l’any 2030 una reducció del 47% d’emissions de CO2 .

Notícia

Els 53 municipis de Mallorca s’han adherit al Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l’Energia, una iniciativa europea que han subscrit més de 7.000 ajuntaments de 57 països d’arreu del món.

Butlletí