El Vendrell treballa per reduir les emissions de CO2

Font: Eix Diari
20/04/2016 - 08:06

L'Ajuntament del Vendrell ha presentat el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) en una sessió oberta als vilatans.L'objectiu és reduir en un 20% les emissions de CO2 d'aquí al 2020.

Aquest té com a objectiu "reduir en un 20% les emissions de CO2 d'aquí al 2020" del municipi, en paraules de Camil·la Barnadas, regidora d'Aigua i Enllumenat i Eficiència Energètica de El Vendrell. El PAES és un moviment europeu per a l'energia sostenible on participen autoritats locals i regionals. Aquest 'pacte d'alcaldes' compta amb 6608 municipis signants i tots ells han adoptat el mateix compromís. La Diputació de Tarragona n'és la mediadora.

Per tal d'iniciar les seves tasques en el pla, el municipi en qüestió, en primer lloc, ha de fer un inventari d'emissions per tal d'establir un diagnòstic enèrgetic que condueixi a un pla d'acció determinat. Aquest s'haurà de sotmetre a un seguiment que permeti fer un informe públic cada 2 anys per tal de mostrar el seu estat. Tot plegat per acostar el pla a la ciutadania, fomentant-ne la participació.

D'aquesta manera es duran a terme 23 accions en àmbits diversos que inclouran diferents aspectes com el sector dels serveis, el domèstic, el de transport (que té un major impacte de CO2 al Vendrell), el de residus, els equipaments municipals, l'enllumenat públic i la flota municipal i externalitzada. “Això és un bon exemple d'aquelles coses que a vegades prediquem i ens costa veure concretades”, ha conclòs Martí Carnicer mentre feia èmfasi que, alhora, és necessari un “procés de consciència dels ciutadans”.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Dotze municipis i 2 coordinadors han estat seleccionats d’entre 60 sol·licituds per participar en el programa d’agermanament del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia. Sant Boi haurà de compartir experiències amb Braga (Portugal).

Notícia

El Pla del Canvi Climàtic a Lleida proposa, entre altres mesures, la contractació d’electricitat a comercialitzadores d’energia verda, la promoció de l’autoconsum fotovoltaic, el foment de la mobilitat sostenible, el consum de productes de proximitat, l’augment de zones verdes o la implementació de la recollida de residus porta a porta per millorar la recollida selectiva de residus.

Notícia

Proporcionar assistència tècnica i estratègica als municipis o donar suport a la posada en comú d'experiències i coneixements han estat dues de les nombroses propostes que s'han discutit a la reunió de seguiment del Conveni del Pacte de Batles i Batlesses pel Clima i l'Energia, celebrada al Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca.

Butlletí