El Vendrell estudia un porta a porta de recollida de residus comercials

02/09/2016 - 14:32

El Vendrell inicia una enquesta sobre residus comercials per valorar la viabilitat d’implantar la recollida porta a porta en aquest sector.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament del Vendrell està estudiant la possibilitat d'implantar la recollida porta a porta de residus comercials. Així ho ha anunciat aquest dilluns la regidora de Medi Ambient, Eva Mata, que ha recordat que la ciutat ocupa «el tercer lloc per la cua a la llista de capitals de comarca catalanes en matèria de reciclatge». Amb aquests mals números a la mà, el consistori vol explorar totes les opcions per sortir del pou i d'aquesta situació d'«estancament» en la qual es troba el municipi en el reciclatge.

Per això aquest agost s'ha començat una primera fase que consisteix a realitzar unes elaborades enquestes als comerços dels barris marítims, que després es faran als comerços de la resta del municipi. «Al Vendrell, sobretot a l'estiu, tenim uns tipus de comerç molt variats, que generen uns residus molt diferents», apunta Eva Mata, per aquesta raó, les enquestes han d'ajudar a donar «una diagnosi de la generació de residus de les activitats comercials del municipi».

Amb els resultats a la mà, l'Ajuntament haurà de decidir si fa el pas d'implementar aquest model porta a porta i la manera com s'ha de fer. Mata assegura que la intenció és «adaptar l'ordenança fiscal a fi que la taxa sigui justa i cada comerç pagui en funció dels residus que generi». Les enquestes al comerç es fan a través d'un Pla d'Ocupació d'EcoBP i el Consell Comarcal del Baix Penedès. Si el consistori veu que l'aplicació d'aquest model és factible, la intenció que té la regidoria seria que pogués estar funcionant «de cara a l'estiu del 2017».  

Per altra banda, la regidora explica que s’ha detectat que l’actual model de recollida en contenidors ubicats a la via pública sovint no s’adequa a les necessitats dels establiments comercials i també que la taxa per la prestació del servei de gestió de residus no s’adapta a la generació de residus real dels comerços, així com al servei que se’ls dóna des de l’Ajuntament. L’enquesta, doncs, permetrà adaptar la taxa de manera que es pagui de manera més justa, en funció dels residus que es generin i la seva quantitat.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Un total de 82 establiments comercials i de restauració situats a L’Illa del Centre de Castellar del Vallès participen en l’actualitat del servei de recollida de residus porta a porta amb identificador d’usuari que es va iniciar el mes de novembre de l’any 2017. Després d’un any de la implantació d’aquest sistema, les dades de recollida selectiva al conjunt del municipi s’han incrementat significativament, entre un 12 i un 19%, en funció del tipus de residu.

Notícia
El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El tècnic de Medi Ambient Antoni Pasqual i el regidor Sebastià Llodrà, amb el poal que es fa servir per a matèria orgànica. / M. BARCELÓ

El servei de recollida de residus porta per porta que s'ha estrenat al poble de Son Macià i al barri de sa Torre de Portocristo, implantat des del primer d'octubre, ha fet que les fraccions de reciclatge sumin un 82% i que a rebuig només hi vagi un 18% del fems. Al gener s'aplicarà al centre de Portocristo i entrarà en servei la deixalleria mòbil

Notícia

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar inicia aquesta campanya amb la intenció de reduir l'incivisme que fa que moltes persones abandonin a la via pública bosses de residus mal separats o fora del dia corresponent. Consta d'accions de sensibilització i conscienciació, amb atenció pesonalitzada als veïns de domicilis que no participin correctament de la recollida selectiva. Es comptarà amb la col·laboració de la Policia Local per sancionar les persones reincidents. 

Butlletí