El Vendrell estudia un porta a porta de recollida de residus comercials

02/09/2016 - 14:32

El Vendrell inicia una enquesta sobre residus comercials per valorar la viabilitat d’implantar la recollida porta a porta en aquest sector.

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament del Vendrell està estudiant la possibilitat d'implantar la recollida porta a porta de residus comercials. Així ho ha anunciat aquest dilluns la regidora de Medi Ambient, Eva Mata, que ha recordat que la ciutat ocupa «el tercer lloc per la cua a la llista de capitals de comarca catalanes en matèria de reciclatge». Amb aquests mals números a la mà, el consistori vol explorar totes les opcions per sortir del pou i d'aquesta situació d'«estancament» en la qual es troba el municipi en el reciclatge.

Per això aquest agost s'ha començat una primera fase que consisteix a realitzar unes elaborades enquestes als comerços dels barris marítims, que després es faran als comerços de la resta del municipi. «Al Vendrell, sobretot a l'estiu, tenim uns tipus de comerç molt variats, que generen uns residus molt diferents», apunta Eva Mata, per aquesta raó, les enquestes han d'ajudar a donar «una diagnosi de la generació de residus de les activitats comercials del municipi».

Amb els resultats a la mà, l'Ajuntament haurà de decidir si fa el pas d'implementar aquest model porta a porta i la manera com s'ha de fer. Mata assegura que la intenció és «adaptar l'ordenança fiscal a fi que la taxa sigui justa i cada comerç pagui en funció dels residus que generi». Les enquestes al comerç es fan a través d'un Pla d'Ocupació d'EcoBP i el Consell Comarcal del Baix Penedès. Si el consistori veu que l'aplicació d'aquest model és factible, la intenció que té la regidoria seria que pogués estar funcionant «de cara a l'estiu del 2017».  

Per altra banda, la regidora explica que s’ha detectat que l’actual model de recollida en contenidors ubicats a la via pública sovint no s’adequa a les necessitats dels establiments comercials i també que la taxa per la prestació del servei de gestió de residus no s’adapta a la generació de residus real dels comerços, així com al servei que se’ls dóna des de l’Ajuntament. L’enquesta, doncs, permetrà adaptar la taxa de manera que es pagui de manera més justa, en funció dels residus que es generin i la seva quantitat.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Notícia
Després de les primeres setmanes, el porta a porta es consolida

Des del pasat 1 d'abril, la recollida selectiva de residus porta per porta es realitza al centre de Manacor, a Mallorca. L’Ajuntament va repartir als veïnats calendaris on s’especifica quina fracció se’n pot treure cada dia, i també poals per dipositar la matèria orgànica. L’objectiu és facilitar el reciclatge.
Notícia
Foto: Ajuntament de Barcelona. Porta a Porta a Sarrià

Foto: Ajuntament de Barcelona. Porta a Porta a Sarrià

L'Associació de Municipis Catalans per a la Recollida selectiva Porta a Porta ha elaborat un document de recomanacions sobre la recollida i gestió de residus en municipis amb recollida porta a porta arran del COVID-19, amb informació tant per als servei de recollida com per a la ciutadania.

Butlletí