El Vallès Occidental reactiva el projecte Recooperem coincidint amb l’inici de curs escolar

Font: CCVOC

05/10/2020 - 14:20

Coincidint amb l’inici del curs escolar, el Consell Comarcal està reactivant el projecte Recooperem d’aprofitament alimentari a les escoles, que va haver d’aturar-se durant el tancament dels centres escolars per la pandèmia de la Covid-19. Ara, des del Consell s’està treballant amb els ajuntaments i les escoles i entitats participants per tal de poder reactivar l’aprofitament alimentari a les cuines dels centres educatius.

El Recooperem es realitza a Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Matadepera, Rellinars, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. També es treballa perquè Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès s’hi puguin sumar properament. Les properes setmanes les escoles i entitats participants rebran l’identificatiu que els acredita com a ens participants per tal de poder conscienciar la comunitat educativa de la importància de l’aprofitament alimentari.

El Recooperemés un projecte que porten a terme el Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Ésuna iniciativa de caire social que s’inclou dins del Programa de població fràgil i inclusió social que porta a terme el Consell Comarcal amb l’objectiu de donar suport a les persones més vulnerables per lluitar contra la pobresa i afavorir l’equitat d’accés a recursos. Alhora, el projecte aconsegueix reduir el nombre d’aliments en bon estat,  aptes pel consum, que actualment acaben a les escombraries ja que no existia cap canal d’aprofitament organitzat. També és un projecte vinculat al Vallès Circular, de foment de l’economia circular a la comarca.

Primer dia Internacional de conscienciació sobre la pèrdua i malbaratament d’aliments

Avui 29 de setembre es commemora per primera vegada el dia Internacional de conscienciació sobre la pèrdua i malbaratament d’aliments. I aquesta primera celebració arriba en plena pandèmia de la Covid-19, que ha provocat en molts sectors de la societat el despertar de la necessitat de transformar i reequilibrar la forma com es produeixen i es consumeixen els aliments. Les interrupcions en la cadena de subministrament, el tancament de la indústria hotelera i les escoles i altres mesures han contribuït al problema de la pèrdua alimentaria.

El 2019, la 74ena Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 29 de setembre com el dia Internacional de conscienciació sobre la pèrdua i malbaratament d’aliments, reconeixent el paper fonamental que desenvolupa la producció sostenible d’aliments vers els objectius de Consum i producció responsables, Fam zero i el Canvi Climàtic.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Recooperem, una iniciativa de prevenció del malbaratament alimentari i de reducció de residus, amb l'objectiu de donar una oportunitat als aliments, especialment a tots aquells aliments cuinats que són saludables i que són de qualitat. És una iniciativa d'acció social i de cohesió social ja que busca redistribuir i reintroduir nous aliments per a que es consumeixin entre la ciutadania, especialment entre aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat social i econòmica.

Notícia

La teledetecció per nano satèl·lits aplicada a l'agricultura, una nova solució per a millorar la competitivitat del sector agrícola.

Butlletí