El Tub Verd de Mataró permet estalviar un 69% de les emissions de CO2

Aquesta infraestructura va subministrar més de 8 milions de kWh tèrmics a un total de 14 equipaments de la ciutat
Font: Aj. Mataró
05/03/2010

El Tub Verd, projecte d'eficiència energètica desenvolupat a Mataró, estalvia l'emissió de 1.272 tones COanuals, a partir de la substitució del consum de combustibles fòssils, com ara petroli o gas natural, per l'energia sobrant d'infraestructures mediambientals existents a Mataró i la obtinguda en cogeneració. Això, suposa emetre un 69% menys de gasos d'efecte hivernacle, com el CO2, responsables del canvi climàtic global.  

En aquest sentit, el funcionament del Tub Verd, que només té una emissió de 581 tones de COanuals, permet evitar les 1.853 tones COanuals que s'haguessin produït per la combustió de gas natural en les calderes descentralitzades dels edificis connectats.  

Producció  actual i previsió futura

El Tub Verd va subministrar, l'any 2009, més de 8 milions de kWh tèrmics a un total de 14 equipaments de la ciutat. L'objectiu de Mataró Energia Sostenible, empresa que gestiona el Tub Verd, és arribar als gairebé 44 milions de KWh d'energia tèrmica, que correspondria al consum anual d'unes 7.000 famílies, i que en termes d'emissions, suposaria un efecte equivalent a plantar 2.500 hectàrees noves de bosc, una superfície similar a casi 4 vegades l'àrea urbana de Mataró. 

Les principals fonts d'energia del Tub Verd, són actualment, el calor produït mitjançant cogeneració i el biogàs generat en el procés de tractament d'aigües residuals de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Mataró. El Tub Verd, doncs, és una solució energètica que aprofita energies per obtenir Aigua Calenta Sanitària (ACS) per l'ús humà i la climatització dels edificis connectats.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon tub_verd.jpg14.92 KB

Relacionats

Acte
07/03/2020 - 10:00
Parc Central, Mataró
Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Acte
28/02/2020
Plaça Santa Anna, Mataró

Butlletí