El TSJC anul·la la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE) per “manca d’informes”

Font: Betevé

23/03/2022 - 11:18

El tribunal també considera que hi ha "excés de l'àmbit geogràfic d'implantació" de la ZBE de Barcelona i "excessiva restricció del tipus de vehicles afectats"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit anul·lar l’ordenança de la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE) de l’Ajuntament. La sala contenciosa tira enrere la norma per, diu el tribunal, “falta d’informes que avalin algunes restriccions, excés de l’àmbit geogràfic d’implantació i excessiva restricció del tipus de vehicles afectats”, entre altres motius.

El TSJC estima, així, els sis recursos interposats per 10 col·lectius contra la ZBE de Barcelona. Ho havien fet la Plataforma d’Afectats per les Restriccions Circulatòries, l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya, el Gremi Provincial de Tallers de Reparació d’Automòbils i la Federació Empresarial Catalana d’Autotransport, entre d’altres.

Podeu llegir la notícia complerta a la font original.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Les ZBE són àrees on es restringeix l'accés i la circulació dels vehicles més contaminants, segons l'etiqueta o distintiu ambiental de cada vehicle, i també depenent dels fenòmens meteorològics que puguin afectar o empitjorar les condicions de qualitat de l'aire. 

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha donat llum verda a la modificació de l’ordenança municipal que regula la ZBE per donar cobertura als sectors de població amb rendes més baixes. A més, s’amplia el nombre d’autoritzacions per a l’ús ocasional dels vehicles i per als professionals amb una edat propera a la jubilació que utilitzen el vehicle per treballar.

Notícia

Només Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat del Vallès limiten la circulació dels vehicles més contaminants, perquè van començar a fer-ho abans que existís la llei del canvi climàtic que obliga els municipis de més de 50.000 habitants a tenir ZBE.

Butlletí