El trànsit a l’àrea metropolitana baixa fins a un 65 %

Font: betevé

24/03/2020 - 09:09

La xifra també és un 37 % menor en comparació amb la de dilluns passat, quan ja hi havia confinament

El trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït fins a un 65,4 % fins a les 13 h d’aquest dilluns pel confinament provocat pel coronavirus i en comparació amb un dilluns normal, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT). A la ciutat s’han aconseguit reduir 1,2 milions de desplaçaments diaris.

La xifra també és fins a un 37,5 % inferior a la de dilluns passat, quan ja hi havia confinament.

En concret, la davallada del trànsit ha estat del 61,7 % de sortida i del 65,4 % d’entrada en comparació amb un dilluns habitual. Pel que fa a la comparativa amb el dilluns anterior, la reducció ha estat del 35,2 % de sortida i del 37,5 % d’entrada.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Opinió

Les alternatives inclourien la defensa dels serveis públics i els béns comunitaris, en la seva titularitat, gestió i provisió; per garantir que les cures i els serveis relacionats estiguin coberts per a tots. Per assegurar les sobiranies sobre els recursos, com és l’alimentària i l’energètica. I per preferenciar, en definitiva, nous models i opcions des dels ecofeminismes i des de l’economia feminista, ecològica, social i solidària.

Notícia
L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un pla per adaptar l’espai públic a la nova mobilitat que s’establirà a la ciutat un cop s’aixequin progressivament les mesures de confinament, adoptades per evitar la propagació del coronavirus
Reportatge

La contaminació atmosfèrica a les ciutats de gran part del món està marcant mínims històrics. Durant l'epidèmia de la COVID-19 i, a causa de les mesures de confinament que estem vivint, la contaminació per diòxid de nitrogen (NO2), un dels principals contaminants relacionats amb el trànsit a les ciutats, ha baixat entre un 70% i un 80% a Barcelona des del 21 de març, segons dades de la Generalitat de Catalunya. S'estima que la disminució mitjana a les principals ciutats de tot Espanya podria ser del 64%, segons un estudi de la Universitat Politècnica de València (UPV).

Butlletí