El trànsit a l’àrea metropolitana baixa fins a un 65 %

Font: betevé

24/03/2020 - 09:09

La xifra també és un 37 % menor en comparació amb la de dilluns passat, quan ja hi havia confinament

El trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït fins a un 65,4 % fins a les 13 h d’aquest dilluns pel confinament provocat pel coronavirus i en comparació amb un dilluns normal, segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT). A la ciutat s’han aconseguit reduir 1,2 milions de desplaçaments diaris.

La xifra també és fins a un 37,5 % inferior a la de dilluns passat, quan ja hi havia confinament.

En concret, la davallada del trànsit ha estat del 61,7 % de sortida i del 65,4 % d’entrada en comparació amb un dilluns habitual. Pel que fa a la comparativa amb el dilluns anterior, la reducció ha estat del 35,2 % de sortida i del 37,5 % d’entrada.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Per primera vegada, un equip científic estima l'impacte de la reducció de la contaminació atmosfèrica pel confinament a la mortalitat de 47 capitals de província

Notícia

Els entorns de 155 centres educatius seran espais amb menys cotxes i, amb les actuacions previstes fins al 2022, es convertiran en llocs de trobada amb menys contaminació, més saludables i agradables. Les intervencions inclouen reduir el nombre de carrils i la velocitat de circulació, crear espais plaça amb elements de joc, reforçar la senyalització i instal·lar elements de seguretat. ​

Entrevista

Helena Vilardell és mestra, vicepresidenta d’Osona amb bici, i impulsora de Canvis en Cadena. Des d’aquesta última entitat ha contribuït a promoure el bicibús, una iniciativa de mobilitat sostenible i inclusiva adreçada al món escolar. En aquesta entrevista explica els beneficis d’aquesta fórmula de transport i aclareix algunes qüestions relatives a la seva implementació.

Butlletí