El Solsonès i Cardona implanten la recollida selectiva de la matèria orgànica

El reciclatge s'implantarà seguint tres models, en funció de les característiques poblacionals de cada municipi
Redacció
16/04/2010 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

El proper 19 d'abril, l'inici d'una campanya de comunicació donarà el tret de sortida al procés d'implantació de la recollida de la matèria orgànica a Solsona, que continuarà a Cardona i la resta del Solsonès. Aquest desplegament culminarà amb la posada en marxa del servei el dia 17 de maig a la capital solsonina i durant el juliol a Cardona i els municipis del Solsonès amb recollida. 

Amb la implantació  de la recollida de la fracció orgànica, prestada a través del Consorci del Solsonès i Cardona per al Medi Ambient, els ajuntaments de Solsona i Cardona i el Consell Comarcal del Solsonès donen compliment a la normativa, que obliga tots els municipis de Catalunya a disposar d'un sistema de gestió diferenciat per a la matèria orgànica.   

El reciclatge de l'orgànica s'implantarà seguint tres models, en funció de les característiques poblacionals de cada municipi: recollida en contenidors instal·lats a la via pública i per als establiments comercials, compostatge comunitari i compostatge domèstic per a les masies i la població dispersa. Així doncs, tota la població del Solsonès i Cardona tindrà a la seva disposició la possibilitat de separar les deixalles orgàniques, que conformen les restes de menjar i restes vegetals de mida petita. 

"Donem vida a l'orgànica"
A fi de donar a conèixer aquest nou sistema de recollida, prèviament a l'inici del servei, tindrà lloc una campanya de comunicació destinada a diversos públics i àmbits, que constarà de diferents actuacions. Sota el lema "Al Solsonès i a Cardona donem vida a l'orgànica", es realitzaran reunions amb diversos col·lectius, sessions informatives i instal·lació de punts informatius, repartiment de cubells porta a porta, visites als establiments comercials que generin quantitats d'orgànica i activitats als centres educatius. 

D'aquesta manera, es vol fomentar la col·laboració ciutadana, tot explicant la necessitat de reduir i reciclar els nostres residus. Es tracta que el màxim nombre de veïns conegui i usi el sistema de recollida de les deixalles orgàniques per tal d'evitar que vagin a parar a l'abocador, fent, així, un pas més en el camí de gestionar els residus municipals de forma més sostenible.   

Relacionats

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

L’Agència de Residus de Catalunya, impulsa una campanya pilot de recollida de telèfons mòbils a 4 botigues de Movistar a Catalunya, en col·laboració amb diverses entitats que ho fan possible i amb el finançament de l’SCRAP “ECOASIMELEC”.

Notícia

A les platges del litoral barceloní s'hi ha trobat, entre d'altres, una quarantena de quilos de vidre, 14 de paper o 24 de llaunes

Butlletí