El sistema porta a porta triplica la recollida selectiva a Sarrià

La recollida de la fracció orgànica és la fracció de residus que més ha augmentat, d’un 14% a un 55,8%

Font: barcelona.cat

27/09/2018 - 11:08

Amb el sistema porta a porta, la recollida selectiva de residus al nucli antic de Sarrià gairebé s’ha triplicat: d’un 19% ha passat a un 55,8%. La recollida de la fracció orgànica és la fracció de residus que més ha augmentat, d’un 14% a un 55,8%. En els sis primers mesos des de la implantació del nou sistema, la recollida selectiva al barri se situa 18 punts per sobre de la mitjana de la ciutat, que gira entorn d’un 36%.

El sistema de recollida selectiva porta a porta al nucli antic de Sarrià compleix sis mesos des que es va implantar. Fins ara, la recollida de la matèria orgànica és la fracció de residus que més ha augmentat, la qual s’ha multiplicat gairebé per deu. S’ha passat de recollir-ne 700 quilograms a més de 6.500 kilograms setmanals.

Globalment, des del mes de febrer, el sistema porta a porta ha recollit una mitjana de 14.392 quilograms setmanals de residus —orgànics, plàstics i metalls, paper i cartró i vidre—, més del doble dels residus recollits amb el sistema de recollida anterior, mitjançant el qual es recollien de mitjana 6.890 quilograms setmanals. Les impureses de la matèria orgànica recollida s’han reduït per sota del 2% i permet que es pugui aprofitar per fer compost.

A banda de la fracció orgànica, la recollida de plàstics i metalls s’ha doblat, d’un 34% a un 71%, i la recollida del paper i del cartró ha passat d’un 30% a un 54%.

Propostes de millora
Des de la posada en marxa del nou sistema de recollida, una comissió del Consell de Barri formada pel veïnat, comerciants, entitats i l’Ajuntament fa un seguiment periòdic del sistema i canalitza solucions per continuar-ne la millora, com reaprofitar la matèria orgànica per a compost, distribuir bujols comunitaris als edificis de més de cinc plantes i fer xarxa entre els veïns i veïnes per ajudar a baixar al carrer els cubells de les diferents fraccions orgàniques de la gent gran i de les persones amb diversitat funcional. També es reforçarà la informació a les zones amb menys participació i es millorarà la visualització dels adhesius.

Projecte pioner a la ciutat
Per la seva configuració territorial i demogràfica, el nucli antic de Sarrià presentava un escenari idoni per desplegar el primer sistema de recollida selectiva de residus porta a porta de tota la ciutat. La recollida selectiva porta a porta forma part de l’estratègia municipal “Residu zero”, que se centra a reduir la generació de residus i a reciclar de manera eficient les diferents fraccions de residus, especialment de l’orgànica.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Diversos ajuntaments com els de Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Vic, Sabadell o Reus, entre d'altres s'han sumat a la campanya solidària "Recicla vidre per elles" de Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de el reciclatge d'envasos de vidre a Espanya.

Article

Aquest sistema evita la impressió de materials en paper i els substitueix per un format digital que els informadors i informadores entreguen a la ciutadania mitjançant la tecnologia sense fil del seus dispositius.

Notícia

Catalunya va arribar per primer cop al 45% de recollida selectiva el 2019

Butlletí