El SES Collbató generarà energia neta

S'hi instal·laran 15.000m2 de plaques fotovoltaiques que al cap de l'any generaran 3,6 GWh
Font: Aj. Collbató
19/02/2010

El SES de Collbató és un dels 108 centres educatius de Catalunya escollits per acollir el conjunt de plaques fotovoltaiques que s'instal·laran a diversos llocs del país amb l'objectiu de generar energia neta. La inversió total és de 10 milions d'euros que permetran instal·lar 15.000m2 de plaques fotovoltaiques que al cap de l'any generaran 3,6GWh, l'equivalent al consum energètic de 1.200 famílies. Aquesta iniciativa suposarà, a més, deixar d´emetre 1.250Tn de CO2 a l'atmosfera.

L'empresa pública ICF Equip SAU (filial de l'Institut Català de Finances) s'encarrega de promoure, construir i mantenir equipaments públics, i ara, també, ha començat a diversificar la seva activitat promovent l'aprofitament dels equipaments de titularitat pública -principalment les teulades- per generar energia alternativa. Habitualment l'empresa que projecta, executa i gestiona la instal·lació signa un contracte d'arrendament de 25 anys amb el titular de l'equipament i aquest rep en compensació un cànon anual que en aquest cas, tractant-se de centres educatius, es complementa amb un projecte educatiu destinat a conscienciar l'alumnat i el professorat sobre l'ús de les energies netes

El sistema de generació d'energia neta aprofitant la teulada de les infraestructures públiques ja existents (centres educatius, pavellons poliesportius, casals de cultura, etc...) s'està imposant com una de les millors maneres de generar energia neta a baix cost, ja que els panells poden acoblar-se directament a la teulada ja existent i al mateix temps aquestes infraestructures solen comptar amb una connexió a la xarxa elèctrica capaç d'absorbir i distribuir l'energia generada per les plaques fotovoltaiques.     

Relacionats

Notícia

Un any després de la posada en marxa del nou servei de recollida de residus a Collbató el balanç és molt positiu. La implantació de la recollida selectiva porta a porta de les 5 fraccions ha demostrat ser una bona opció, ja que la recollida selectiva ha augmentat, del 60 al 80%, i s’ha reduït la fracció resta gairebé a la meitat, del 40 al 20%.

Notícia

El Pla de gestió del Parc Rural, que va ser presentat als diferents agents públics i privats que l’integren en un acte celebrat a l’Escorxador d’Olesa de Montserrat, vol esdevenir un referent europeu en l’impuls de l’activitat agrària dels territoris rurals.
Notícia

Ecovidrio i la Unió Esportiva Santboiana van impulsar des de mitjans de febrer la campanya a 'Aquest partit el guanyem nosaltres', per reciclar el pes del primer equip del club en envasos de vidre.

Butlletí