El SES Collbató generarà energia neta

S'hi instal·laran 15.000m2 de plaques fotovoltaiques que al cap de l'any generaran 3,6 GWh
Font: Aj. Collbató
19/02/2010 - 00:00

El SES de Collbató és un dels 108 centres educatius de Catalunya escollits per acollir el conjunt de plaques fotovoltaiques que s'instal·laran a diversos llocs del país amb l'objectiu de generar energia neta. La inversió total és de 10 milions d'euros que permetran instal·lar 15.000m2 de plaques fotovoltaiques que al cap de l'any generaran 3,6GWh, l'equivalent al consum energètic de 1.200 famílies. Aquesta iniciativa suposarà, a més, deixar d´emetre 1.250Tn de CO2 a l'atmosfera.

L'empresa pública ICF Equip SAU (filial de l'Institut Català de Finances) s'encarrega de promoure, construir i mantenir equipaments públics, i ara, també, ha començat a diversificar la seva activitat promovent l'aprofitament dels equipaments de titularitat pública -principalment les teulades- per generar energia alternativa. Habitualment l'empresa que projecta, executa i gestiona la instal·lació signa un contracte d'arrendament de 25 anys amb el titular de l'equipament i aquest rep en compensació un cànon anual que en aquest cas, tractant-se de centres educatius, es complementa amb un projecte educatiu destinat a conscienciar l'alumnat i el professorat sobre l'ús de les energies netes

El sistema de generació d'energia neta aprofitant la teulada de les infraestructures públiques ja existents (centres educatius, pavellons poliesportius, casals de cultura, etc...) s'està imposant com una de les millors maneres de generar energia neta a baix cost, ja que els panells poden acoblar-se directament a la teulada ja existent i al mateix temps aquestes infraestructures solen comptar amb una connexió a la xarxa elèctrica capaç d'absorbir i distribuir l'energia generada per les plaques fotovoltaiques.     

Relacionats

Article

En els darrers mesos s'ha proceidt a la substitució d'un total de 668 llumeneres de la via pública.

Notícia

El ple del Prat ha donat el tret de sortida per cercar socis per a la Comunitat Ciutadana d’Energia, Energia del Prat, que es vehicularà a través d’una societat publicocomunitària. S’han aprovat per unanimitat les condicions del concurs per optar a participar de la comunitat, com a accionista privat o mitjançant l’associació d’usuaris que hi canalitzarà la participació ciutadana

Notícia

En els propers mesos es posarà en marxa un projecte de modernització tecnològica i eficiència energètica del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires que inclou la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’aquest equipament. La posada en marxa d’aquest projecte comportarà la reducció de 90 tones d’emissions de CO2 i un estalvi econòmic d’uns 47.000 euros anuals.

Butlletí