El Ripollès aposta per la biomassa com a font d'energia

Un pla estratègic analitzarà les possibilitats d'aquest recurs en els 19 municipis de la comarca
Font: Ripollès.info
12/05/2009

Aquest estiu el Ripollès començarà la redacció d'un Pla estratègic per al desenvolupament de la biomassa forestal, un document que analitzarà les possibilitats d'aquest recurs com a font d'energia alternativa en els 19 municipis de la comarca, segons informa el digital Ripollès.info.

Segons el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, "tirarem endavant l'estudi per poder desenvolupar un sector alternatiu que ens permeti diversificar econòmicament la comarca i obrir noves oportunitats". Per Pérez, la implantació de la biomassa forestal permetria crear ocupació en la neteja de boscos i en la gestió i distribució de la nova energia, rebaixar el risc d'incendis, tenir menys dependència dels combustibles fòssils, contaminar menys i reduir la despesa econòmica.

Així doncs, el primer pas per al desplegament de l'energia serà analitzar les possibilitats que ofereix a cada municipi, a través del Pla estratègic. En el cas del Ripollès, el fet que una gran part dels boscos siguin de propietat municipal i gestionats des del Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès, facilitaria la implantació d'aquesta energia.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Parets durà a terme un projecte per substituir la instal·lació actual de panells solars ACS, ubicades al Camp de Futbol Municipal Josep Seguer, per panells fotovoltaics.

Notícia
L'Ajuntament de Lleida demana subvencions a dos fons europeus per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables

La Fundació Lleida 21 s'encarregarà de gestionar-la i d'impulsar projectes com la licitació d'espais a teulades d'equipaments públics per a energia solar, l'assessorament en eficiència energètica i per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques
 

Notícia

Un centenar de persones provinents de diferents punts de Catalunya han participat al Fòrum Energia d’Ecoviure, la trobada sobre energies renovables que cada any reuneix professionals, experts i responsables de l’administració per posar en comú coneixements al voltant d’aquesta matèria.

Butlletí