El Retorna Tour s'instal·la al Raval de Barcelona

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona
Redacció
15/09/2011 - 00:00

El Retorna Tour ha arribat aquest 15 de setembre a Barcelona per donar a conèixer el funcionament del sistema de dipòsit per envasos. De fet aquesta iniciativa de l'Associació Retorna està recorrent diverses ciutats per difondre el que els organitzadors defineixen com ' un sistema més just, econòmic i ecoeficient de recollida, reutilització i reciclatge d'envasos: els Sistemes de Dipòsit per a envasos de begudes'. Realment està tenint molt èxit perquè en tan sols 43 dies de campanya ja s'han recollit 134.000 envasos a Madrid, València, Palma de Mallorca i Eivissa.

A Barcelona s'ha instal.lat aquest 15 de setembre la Rambla del Raval i en la presentació ha comptat amb el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Puigdollers, i la diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius.

El "Retorna Tour a Catalunya" vol sensibilitzar sobre els beneficis ambientals, socials i econòmics dels Sistemes de Dipòsit per a envasos de begudes, tals com el foment de la reutilització, la desaparició d'envasos abandonats als carrers, l'augment de la quantitat i qualitat del reciclatge d'envasos, la creació de nous llocs de treball, etc.

Durant l'acte de presentació, la diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, ha afirmat que des de la Corporació provincial «s'ha donat suport al procés per a la creació de la Xarxa Retorna, formant part de les entitats fundadores». I ha remarcat que «els resultats assolits fins ara en la recollida selectiva d'envasos s'expliquen fonamentalment per l'esforç fet des del món local».  

La màquina, en format furgoneta, s'instal·larà durant deu dies, del 15 al 25 de setembre i de 16.00 a 22.00h, a la Rambla del Raval de Barcelona. Els ciutadans rebran 5 cèntims per cadascun dels envasos dipositats. Les persones que ho vulguin podran deixar els diners lliurats com a donació al Banc d'Aliments.

El Retorna Tour està impulsat per l'Associació Retorna, integrada per ONG ecologistes (com la Fundació Prevenció de Residus), associacions de consumidors, empreses de la indústria de la recuperació i sindicats.

Relacionats

Notícia

La campanya ‘Objectiu Sostenibilitat! Fem el Clic!’ convida a fer un canvi de mentalitat, fomentar el civisme i les conductes responsables i afavorir un canvi d’hàbits.

Notícia

L’Institut Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat està treballant juntament amb l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP) i la Cooperativa Tarpuna un projecte centrat en l’emergència climàtica i la sostenibilitat ambiental. L’alumnat participant en el projecte ha revisat si es fa prou bé la separació de residus a la ciutat participant en una Mapathon de residus. Les conclusions extretes subratllen que es necessita posar atenció a la gestió de residus, ja que la majoria de contenidors presentaven impureses.

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Butlletí