El Retorna Tour s'instal·la al Raval de Barcelona

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona
Redacció
15/09/2011 - 00:00

El Retorna Tour ha arribat aquest 15 de setembre a Barcelona per donar a conèixer el funcionament del sistema de dipòsit per envasos. De fet aquesta iniciativa de l'Associació Retorna està recorrent diverses ciutats per difondre el que els organitzadors defineixen com ' un sistema més just, econòmic i ecoeficient de recollida, reutilització i reciclatge d'envasos: els Sistemes de Dipòsit per a envasos de begudes'. Realment està tenint molt èxit perquè en tan sols 43 dies de campanya ja s'han recollit 134.000 envasos a Madrid, València, Palma de Mallorca i Eivissa.

A Barcelona s'ha instal.lat aquest 15 de setembre la Rambla del Raval i en la presentació ha comptat amb el diputat d'Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Puigdollers, i la diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius.

El "Retorna Tour a Catalunya" vol sensibilitzar sobre els beneficis ambientals, socials i econòmics dels Sistemes de Dipòsit per a envasos de begudes, tals com el foment de la reutilització, la desaparició d'envasos abandonats als carrers, l'augment de la quantitat i qualitat del reciclatge d'envasos, la creació de nous llocs de treball, etc.

Durant l'acte de presentació, la diputada adjunta de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Mercè Rius, ha afirmat que des de la Corporació provincial «s'ha donat suport al procés per a la creació de la Xarxa Retorna, formant part de les entitats fundadores». I ha remarcat que «els resultats assolits fins ara en la recollida selectiva d'envasos s'expliquen fonamentalment per l'esforç fet des del món local».  

La màquina, en format furgoneta, s'instal·larà durant deu dies, del 15 al 25 de setembre i de 16.00 a 22.00h, a la Rambla del Raval de Barcelona. Els ciutadans rebran 5 cèntims per cadascun dels envasos dipositats. Les persones que ho vulguin podran deixar els diners lliurats com a donació al Banc d'Aliments.

El Retorna Tour està impulsat per l'Associació Retorna, integrada per ONG ecologistes (com la Fundació Prevenció de Residus), associacions de consumidors, empreses de la indústria de la recuperació i sindicats.

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

El PTT de Sant Celoni ha rebut el primer premi del guardó ImpulsFP que atorga el Departament d'Educació de la Generalitat, corresponent al servei territorial Maresme-Vallès Oriental. 

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Butlletí