El regidor de Medi Ambient de Sant Sadurní d’Anoia convidat a explicar el Porta a Porta a Galícia

Font: Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia
18/03/2014

Una cinquantena de persones van assistir dissabte 15 de març al debat sobre el tractament de residus sòlids urbans que es va celebrar a la Casa de la Cultura del municipi gallec de San Sadurniño, al qual va assistir el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, Albert Prat, que havia estat convidat per explicar el sistema de recollida porta a porta.

La sessió va servir per exposar els models que funcionen en alguns indrets d'Europa i també per posar de relleu  el rebuig a la Sociedade Galega do Medio Ambiente SOGAMA. De fet , al tancament de la jornada l'alcalde de Sant Sadurniño va fer una crida a la unió de les forces polítiques i els municipis de la regió a "fer passos ferms " en la recerca d'una alternativa que sigui sostenible des del punt de vista del medi ambient, econòmic i social .

Sant Sadurní, pioner del porta a porta
La primer part de la reunió convocada pel Concello de San Sadurniño es va centrar el l'explicació de quatre formes de tractar les escombraries, entre les quals Sant Sadurní va explicar el sistema porta a porta, del qual va ser pioner el 2005. Després de les exposicions es va obrir el torn de debat. La jornada es va poder seguir en directe al web municipal.

AdjuntMida
Image icon Font: Diario de Ferrol43.63 KB

Relacionats

Article

Amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar els joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Notícia

[Informació i fotos: Xavi Xortó]

El projecte 'El Bosc i l´Hort de les Escoles', promogut per ADEMA (Associació per la Defensa del Medi Ambient) i que fins ara ha estat executat per l'AMPA i l´escola Vedruna Sant Sadurní i l'ADF (Agrupació de Defensa Forestal) amb la col·laboració de la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Sant Sadurní i la participació també d´altres escoles de la Vila, va recollir el premi Torres & Earth 2019 al voluntariat.

Butlletí