El reciclatge d'envasos creix un 40% en dinou municipis del Bages

El Consorci atribueix aquests bons resultats al canvi d'ubicació dels nous contenidors grocs
ACN
17/07/2008

La comarca del Bages ha reciclat un 40% més d'envasos que l'any passat durant els primers sis mesos d'aquest any. El Consorci del Bages per a la Gestió de Residus ha presentat aquest dimecres el balanç de la campanya "+ groc", destinada a impulsar el reciclatge d'aquesta fracció en dinou municipis. El Consorci atribueix aquests bons resultats a la decisió de substituir els 611 iglús d'envasos que hi havia fins ara per 1.570 nous contenidors grocs i al fet d'haver-los acostat als contenidors de rebuig, els de color verd. A la llarga, ha dit el president del Consorci, Antoni Julián, la resta de fraccions de recollida selectiva s'hauran d'agrupar a l'entorn dels contenidors de deixalles.

De fet, l'increment de la recollida selectiva d'envasos amb aquest nou sistema ha estat encara superior, del 52%, si es comparen les dades dels mesos de juny. Això representa que s'ha passat dels onze quilos d'envasos reciclats per habitant a setze quilos en les poblacions on s'ha implantat aquest nou sistema.

La substitució dels contenidors s'ha fet a les poblacions de Manresa, Sallent, Castellgalí, Sant Joan de Vilatorrada, el Pont de Vilomara i Rocafort, Artés, Sant Fruitós de Bages, Monistrol de Montserrat, Callús, Navarcles, Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet, Balsareny, Cardona, el nucli de Valls de Torroella de Sant Mateu de Bages, Avinyó, Súria, Sant Salvador de Guardiola i Navàs.

La campanya '+groc'
La campanya "+groc" ha arribat a 16.671 famílies de la comarca, s'ha perllongat durant 23 setmanes i ha inclòs una tramesa de cartes informatives, l'edició i distribució de cartells, sessions informatives i taules informatives als carrers. Les accions de difusió han anat a càrrec de tretze informadors ambientals, que al mateix temps que explicaven el canvi de contenidors i de la seva ubicació, regalaven bosses reutilitzables per anar a comprar.

Per al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus, l'acostament dels contenidors grocs als de rebuig és la clau d'aquest increment. Per això, tot i que no hi ha cap previsió encara, el seu president ha dit que "a la llarga, seria lògic i ideal" que els ciutadans trobin els contenidors de recollida selectiva al costat dels contenidors on dipositen les escombraries.

La presentació dels resultats s'ha fet coincidir amb el sorteig de deu sistemes d'organització de cubells selectius per a la cuina entre les persones que van omplir una butlleta en les taules d'informació de la campanya.

*Escolteu en els fitxers adjunts al president del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus explicar els resultats de la campanya.

Municipis: 

Relacionats

Article

Entre d'altres eines, han fet un taller en línia interactiu.

Acte
06/11/2020 - 08:30
Sala d'Actes del Palau Firal de Manresa i per internet

Butlletí