El projecte contra el malbaratament alimentari de Sant Boi s'estén a les tres escoles bressol municipals

06/04/2022 - 11:03

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Aquest projecte ha fet les primeres passes des del mes de novembre a l'Escola Bressol La Mercè en forma de prova pilot . Ara s'estén a l'Escola Bressol la Marta i a l'Escola Bressol La Susa.

Els excedents de menjar de la cuina de l'escola bressol s'emmagatzemen i posteriorment es transporten en les condicions adequades d'higiene i temperatura fins a la botiga del projecte Aliments Solidaris , que s'encarrega de distribuir-los a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

La iniciativa, que compta amb el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya, és fruit del treball conjunt entre diversos agents de la ciutat: l'Ajuntament, les escoles bressol municipals, l'empresa de càtering El Menú del Petit i la botiga Aliments Solidaris.

Una altra acció inscrita en el mateix projecte és la campanya 'Emporta't el plat a casa' , que s'ha posat en marxa coincidint amb la celebració al març del Mes de la Carxofa de Sant Boi. Els restaurants participants disposen de recipients unidosi per animar la clientela a emportar-se a casa les restes de menjar. Més endavant, la mateixa iniciativa s'estendrà a altres restaurants de la ciutat.

L'Ajuntament també organitza al llarg de l'any tallers d'alimentació saludable i sostenible que transmeten missatges contra el malbaratament. Durant el Mes de la Carxofa, s'ha organitzat una programació de tallers als mercats municipals que estaven enfocats a promoure un millor aprofitament del menjar a les llars.Totes les accions de l'Ajuntament contra el malbaratament alimentari s'inscriuen en el projecte estratègic '+Agricultura de proximitat, +Alimentació saludable'. És un compromís de ciutat que aplega esforços d'una vintena d'agents econòmics, entitats i institucions per avançar cap a un sistema alimentari més respectuós amb la salut de les persones i del planeta.

Totes les accions de l'Ajuntament contra el malbaratament alimentari s'inscriuen en el projecte estratègic '+Agricultura de proximitat, +Alimentació saludable'. És un compromís de ciutat que aplega esforços d'una vintena d'agents econòmics, entitats i institucions per avançar cap a un sistema alimentari més respectuós amb la salut de les persones i del planeta.


 

Relacionats

Notícia

Actualment, es troba en procés d’implantació a la finca de Can Colomer un projecte per a estudiar la resistència climàtica amb sistemes agroforestals.

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Butlletí