El projecte Clinomics s'enduu un Climate Leader Award

Font: Diputació de Barcelona

29/10/2019 - 22:06

La iniciativa The Climate Reality Project  impulsada per l'exvicepresident i Premi Nobel de la Pau Al Gore, fa entrega cada any d'un guardó a persones, empreses o entitats que hagin destacat en la lluita contra el canvi climàtic. A nivell espanyol, el projecte Life Clinomics , coordinat per la Diputació de Barcelona, va endur-se la categoria de millor projecte per a la reducció d'emissions i adaptació al canvi climàtic.

 

Life Clinomics és un projecte europeu que ha dut a terme estudis i intervencions en economies locals per afavorir-ne l'adaptació al canvi climàtic. Concretament, ha actuat en tres punts del territori català: les Terres de l'Ebre (a través del seu Consorci de Polítiques Ambientals ), l'Alt Penedès (a través del seu Consell Comarcal ) i la Reserva de la Biosfera del Montseny (a través del seu Parc Natural ). Durant els anys de desenvolupament del projecte (2016-2019) s'han obtingut una gran varietat de resultats  que han afavorit directament la sostenibilitat d'aquests territoris i la seva economia: plans d'acció, taules institucionals i sectorials, diagnòstics i estudis detallats, estratègies d'intervenció, cursos de formació i capacitació...

Martí Domènech, coordinador de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, va ser l'encarregat d'assistir a l'acte en nom del projecte. Sergio de Otto de la Fundació Renovables i Cósima Rodríguez de Climate Reality, la institució amfitriona de l'esdeveniment, van proclamar la decisió des de l'escenari.

La cerimònia va tenir lloc a Madrid i, presentada per l'actriu Sara Escudero, va comptar amb uns 300 assistents. Els premis a altres categories van ser: la millor iniciativa de divulgació, per a Moving for Climate Now ; l'ONG més destacada, per a ISGLOBAL ; el mitjà de comunicació, per a El País ; l'administració local, per al Departament de Medi Ambient del Govern Basc ; la personalitat jove, per a Greta Thumberg  i la iniciativa Fridays for Future ; la startup, per a l'empresa sevillana Ciclogreen ; l'esforç per a la lluita contra el canvi climàtic, per al Grupo Español para el Crecimiento Verde ; i a la personalitat pública, per al model i actor Jon Kortajarena .

El jurat va estar presidit per Álvaro Rodríguez, coordinador general de The Climate Reality Project a Espanya, i va comptar amb personalitats de reconegut prestigi en l'àmbit del medi ambient com Alicia Tórrego de la fundació Conama, Cristina Monge d'Ecodes, l'expert en mobilitat sostenible Antonio Lucio, la meteoròloga Mercedes Martín d'Antena 3, Sergio de Otto, Luís Jiménez Herrero, president d'Asyps, o Carmen Domínguez de Mykado Media.


 

Categories: 

Relacionats

Entrevista

La doctora Hiroko Ochiai és especialista en teràpia de bosc, reconeguda internacionalment per la seva recerca en aquest camp. Vinguda del Tokyo Medical Center, on dirigeix diversos departaments, ha estat una de les veus més esperades al congrés internacional El potencial dels boscos en la salut que s’ha celebrat a Girona i a la comarca de La Garrotxa entre el 7 i el 10 d’octubre amb un gran èxit d’assistència. Sostenible ha conversat amb ella sobre el vessant humà, científic i social de la teràpia de bosc.

Notícia

La Diputació de Tarragona col·labora amb les Jornades 'Emergència Climàtica i Transició Energètica', que se celebraran a Tarragona del 7 al 10 d’octubre i es clouran amb un debat per definir una estratègia de territori per als propers anys.

Notícia

El III Congrés Internacional sobre el Potencial dels Boscos en la Salut acollirà una nombrosa representació de les principals xarxes internacionals sobre teràpies forestals a nivell mundial. Vinguts dels cinc continents tots comparteixen un interès comú: la voluntat de conservació i valorització dels boscos d’alt valor ecològic i terapèutic.

Butlletí