El programa Euronet 50/50 max d'estalvi energètic celebra la festa final

Font: Diputació de Barcelona
07/04/2016 - 09:13

Prop de 200 alumnes i professors de 17 centres escolars de primària i un institut de secundària de la demarcació de Barcelona, han participat a la festa final del projecte Euronet 50/50 max d'estalvi energètic en els centres escolars d'arreu d'Europa.

La festa ha tingut lloc dijous 7 d'abril a la Sala Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre de Barcelona. El programa de la festa final del programa inclou una conferència a càrrec del científic divulgador Marc Boada, sota el títol "Maleït CO2", i l'espectacle amb bombolles a càrrec de Pep Bou. També es donaran a conèixer els resultats del projecte i el conjunt d'activitats realitzades per les escoles.

El projecte Euronet 50/50 max, impulsat i liderat per la Diputació de Barcelona, s'ha implantat en més de 100 centres educatius així com en 10 edificis públics de la demarcació de Barcelona, i ha permès un estalvi, durant el primer any, d'uns 3.000 € per escola gràcies a la reducció del consum d'electricitat, amb una reducció del 12%, i de calefacció, amb una disminució del 8%. En el conjunt de centres on s'ha realitzat el programa s'han estalviat 1.150.000 kWh i s'han deixat d'emetre 242 tones de CO2, amb el conseqüent afavoriment de la prevenció del canvi climàtic.

Euronet 50/50 max incentiva l'estalvi energètic en escoles i edificis públics mitjançant l'aplicació del concepte 50/50, que consisteix en introduir incentius econòmics a l'estalvi energètic. Així, l'ajuntament de cada municipi, que és qui paga les factures d'electricitat i calefacció, i l'escola o equipament, signen un compromís per aplicar un conjunt de bones pràctiques i millora de la gestió energètica de l'edifici. A canvi, l'ajuntament es compromet retornar al centre el 50% dels estalvis econòmics aconseguits.

La Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Medi Ambient, ha liderat des de l'any 2013 aquest programa en el que hi participen 16 socis de 13 països europeus i en el que  s'hi han implicat més de 500 centres educatius i en 48 edificis públics. 


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La 8a edició de la Marató d'Estalvi Energètic a Magrlat de Mar es va tancar el 3 de març.

Article

L'Agència ha fet 383 assessoraments de temàtiques diverses. Aquest dimarts s’ha reunit el Patronat de la Fundació Lleida 21, que ha aprovat la memòria d’activitats i els comptes del 2022. Les Ecoactivitats i Lleida en Viu han registrat xifres de participants prepandèmia.

Notícia

L’Escola de la Natura de Parets del Vallès celebra el 40è aniversari amb una jornada festiva al Camp de les Peces unint-se a la campanya 'UnArbreperEuropa'

Butlletí