El programa Euronet 50/50 max d'estalvi energètic celebra la festa final

Font: Diputació de Barcelona
07/04/2016 - 09:13

Prop de 200 alumnes i professors de 17 centres escolars de primària i un institut de secundària de la demarcació de Barcelona, han participat a la festa final del projecte Euronet 50/50 max d'estalvi energètic en els centres escolars d'arreu d'Europa.

La festa ha tingut lloc dijous 7 d'abril a la Sala Ovidi Montllor de l'Institut del Teatre de Barcelona. El programa de la festa final del programa inclou una conferència a càrrec del científic divulgador Marc Boada, sota el títol "Maleït CO2", i l'espectacle amb bombolles a càrrec de Pep Bou. També es donaran a conèixer els resultats del projecte i el conjunt d'activitats realitzades per les escoles.

El projecte Euronet 50/50 max, impulsat i liderat per la Diputació de Barcelona, s'ha implantat en més de 100 centres educatius així com en 10 edificis públics de la demarcació de Barcelona, i ha permès un estalvi, durant el primer any, d'uns 3.000 € per escola gràcies a la reducció del consum d'electricitat, amb una reducció del 12%, i de calefacció, amb una disminució del 8%. En el conjunt de centres on s'ha realitzat el programa s'han estalviat 1.150.000 kWh i s'han deixat d'emetre 242 tones de CO2, amb el conseqüent afavoriment de la prevenció del canvi climàtic.

Euronet 50/50 max incentiva l'estalvi energètic en escoles i edificis públics mitjançant l'aplicació del concepte 50/50, que consisteix en introduir incentius econòmics a l'estalvi energètic. Així, l'ajuntament de cada municipi, que és qui paga les factures d'electricitat i calefacció, i l'escola o equipament, signen un compromís per aplicar un conjunt de bones pràctiques i millora de la gestió energètica de l'edifici. A canvi, l'ajuntament es compromet retornar al centre el 50% dels estalvis econòmics aconseguits.

La Diputació de Barcelona, a través de la Gerència de Medi Ambient, ha liderat des de l'any 2013 aquest programa en el que hi participen 16 socis de 13 països europeus i en el que  s'hi han implicat més de 500 centres educatius i en 48 edificis públics. 


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Les escoles El Turó, Font del Roure i Vinyes Verdes de Masquefa han editat tres vídeos sobre l’estalvi energètic.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Butlletí