El primer jardí urbà creat pel veïnat i l’Ajuntament de Montornès comença a florir

Font: Ajuntament de Montornès del Vallès
31/05/2016 - 10:09

Es tracta del primer jardí comunitari del municipi. S’hi ha sembrat sobretot plantes aromàtiques i ornamentals que s’adapten bé al clima i que no requereixen gaire manteniment.

El jardí, ubicat al carrer del Nou d’abril de Montornès del Vallès, respon al treball conjunt del veïnat, l’Oficina del barri i l’equip urbanístic del Pla Estel, amb qui també s’han desenvolupat processos participatius per a la remodelació d’altres espais com la pl. de Joan Miró.

En els darrers dies s’ha presentat el jardí urbà ubicat entre el Centre Juvenil Satèl·lit i els edificis del Carrer Nou d’abril a Montornès Nord. Es tracta del primer jardí comunitari del municipi. L’any passat l’Oficina del barri, l’equip urbanístic del Pla Estel i el veïnat van decidir donar-li un nou ús a aquest espai que amb el temps s’havia degradat. La iniciativa també té l’objectiu de promoure la convivència entre els veïns del barri. 

El projecte parteix d’un grup impulsor format per membres del Casal de la Gent Gran de Montornès Nord, del Centre Juvenil Satèl·lit, veïnat dels blocs del carrer del Nou d’Abril i jardiners voluntaris del barri. Un grup format per una desena de persones ha fet el disseny del jardí amb l’ajut del jardiner de la Brigada Municipal d’Obres. Equipaments com l’Escola Marinada han col·laborat en la iniciativa.


 

Relacionats

Notícia
Cicles biològics en parcs i platges metropolitans durant el confinament

La reducció de l'activitat humana durant el confinament per la COVID-19 ha afavorit que els parcs i les platges metropolitans s'hagin convertit en refugis de natura. El resultat ha estat un augment de fauna difícilment observable en circumstàncies normals, com ara flamencs, cabirols o senglars.

Notícia

Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, Calafell, el Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Vila-seca, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, planificar accions conjuntes per la prevenció del contagi, oferint el litoral com un espai saludable i font de salut.

Article
En espais que conserven la vegetació que ha crescut de manera natural durant el confinament

Durant el període de confinament més estricte en València, els treballs de jardineria han baixat d’intensitat i això ha provocat que en algunes praderes dels jardins de la ciutat han crescut de manera natural flors i plantes que atrauen insectes polinitzadors beneficiosos per la seua acció com a fauna útil per al control de plagues i millora dels ecosistemes urbans.

Butlletí