El primer jardí urbà creat pel veïnat i l’Ajuntament de Montornès comença a florir

Font: Ajuntament de Montornès del Vallès
31/05/2016 - 10:09

Es tracta del primer jardí comunitari del municipi. S’hi ha sembrat sobretot plantes aromàtiques i ornamentals que s’adapten bé al clima i que no requereixen gaire manteniment.

El jardí, ubicat al carrer del Nou d’abril de Montornès del Vallès, respon al treball conjunt del veïnat, l’Oficina del barri i l’equip urbanístic del Pla Estel, amb qui també s’han desenvolupat processos participatius per a la remodelació d’altres espais com la pl. de Joan Miró.

En els darrers dies s’ha presentat el jardí urbà ubicat entre el Centre Juvenil Satèl·lit i els edificis del Carrer Nou d’abril a Montornès Nord. Es tracta del primer jardí comunitari del municipi. L’any passat l’Oficina del barri, l’equip urbanístic del Pla Estel i el veïnat van decidir donar-li un nou ús a aquest espai que amb el temps s’havia degradat. La iniciativa també té l’objectiu de promoure la convivència entre els veïns del barri. 

El projecte parteix d’un grup impulsor format per membres del Casal de la Gent Gran de Montornès Nord, del Centre Juvenil Satèl·lit, veïnat dels blocs del carrer del Nou d’Abril i jardiners voluntaris del barri. Un grup format per una desena de persones ha fet el disseny del jardí amb l’ajut del jardiner de la Brigada Municipal d’Obres. Equipaments com l’Escola Marinada han col·laborat en la iniciativa.


 

Relacionats

Notícia

La ciutadania de Parets aposta per recuperar i preservar el riu Tenes i el seu entorn com un paratge natural que protegeixi la flora i la fauna i alhora esdevingui un espai de trobada, de lleure i de passeig respectuós amb el medi. Els paretans i paretanes han definit el futur de l’espai fluvial en el procés participatiu Viu el riu Tenes que ha recollit més de 4.600 aportacions.

Article

Mollet del Vallès és el municipi que té censats mes nius d’orenetes, un ocell insectívor estrictament protegit i de gran interès com a indicador ambiental. 

Notícia

L’actualització del sis plafons que fan una proposta de recorregut circular l’ha fet el Consorci del Besòs a petició de l’Ajuntament de Montcada i Reixac i també s’ha adaptat per a les persones amb discapacitat visual.

Butlletí