El Premi Medi Ambient i Escoles Verdes 2012 ja tenen guanyadors

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat
09/06/2012 - 00:00
El Premi Medi Ambient 2012 reconeix la trajectòria de Jordi Camins en l’àmbit de l’observació del canvi climàtic al Pirineu i l’experta en compostatge Montserrat Soliva

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el Departament de Territori i Sostenibilitat va organitzar el passat 5 de juny l'acte de lliurament dels Premis Medi Ambient i Escoles Verdes 2012 de la Generalitat de Catalunya, que enguany s'emmarquen en l'Any Internacional de l'Energia Sostenible per a Tothom, establert per les Nacions Unides, amb l’objectiu de reconèixer la importància de l’accés sostenible a l’energia, l’eficiència energètica i l’energia renovable en l’àmbit local, nacional, regional i internacional.

El Premi Medi Ambient de la Generalitat dedicat aquest any a l'energia
En la convocatòria Premi de Medi Ambient 2012, hi poden optar projectes, iniciatives i trajectòries que s'hagin desenvolupat i/o aplicat totalment o parcialment a Catalunya en l'àmbit temàtic de l'energia sostenible i, més concretament, projectes o iniciatives relacionats amb fonts energètiques distribuïdes, i  també l'estalvi i l'eficiència energètica, objectius que són fonamentals per poder fent front al repte que suposa el canvi climàtic i la transició cap a una economia hipocarbònica menys vulnerable als seus impactes.

Cal destacar que el Premi té tres modalitats:
1. Projectes de recerca, desenvolupament i innovació 
2. Iniciatives de protecció i millora del medi ambient
3. Trajectòries de protecció i millora del medi ambient

'And the winner is...'
En la categoria de Projectes de Recerca i Innovació s’ha reconegut Jaume Puigagut, pel seu estudi sobre la producció elèctrica de piles microbianes, i Jordi Santacana, per utilitzar avions no tripulats pels treballs de seguiment, avaluació i control territorial.
En la modalitat d’Iniciatives s’ha premiat l’empresa Damm, pel seu compromís des de l’any 1997 amb l’estalvi i l’eficiència energètica, i la cooperativa de producció i consum Som Energia.
Per altra banda, l’institut la Garrotxa d’Olot, l’escola Mestre Agustí Barberà d’Amposta, l’institut Badalona VII i l’institut Can Jofresa de Terrassa han rebut el Premi Escoles Verdes.

Trajectòries de protecció i millora del medi ambient
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha lliurat avui el Premi Medi Ambient de la Generalitat a Jordi Camins i Montserrat Soliva. Al primer per la seva contribució a l’estudi dels efectes del canvi climàtic als Pirineus i a la segona per la seva tasca de més de 36 anys dedicada a l’estudi del compostatge per incrementar la productivitat agrària i preservar el sòl i el medi ambient.

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Premi Medi Ambient 201211.78 KB

Relacionats

Acte
19/03/2024 - 18:00
Espai l'Amistat. Carrer Sant Antoni, 60. Premià de Mar
Acte
13/09/2023 - 09:00
DFactory Barcelona

Butlletí