El Premi 2020 North-South distingeix el MedECC

Font: UAB

18/03/2021 - 13:03

El Premi 2020 North-South del Consell d'Europa ha estat atorgat a la xarxa d'Experts Mediterranis en Canvi Climàtic i Ambiental (MedECC) de la Unió per la Mediterrània.

El guardó reconeix la tasca del MedECC, format per més de 600 científics de 35 països mediterranis i europeus, entre els quals es troba l'oceanògrafa Patrizia Ziveri de l'ICTA-UAB.

La xarxa MedECC ha elaborat la primera avaluació científica sobre l'impacte del canvi climàtic i ambiental a la conca mediterrània, un informe en el qual Patrizia Ziveri ha participat com a autora principal en l'àmbit d'Ecosistemes. El jurat considera que el MedECC representa un exemple destacat del potencial de col·laboració entre estats i societats per fer front als canvis del canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental, així com una resposta a la necessitat de cooperació científica i d'experts per produir anàlisis basats en el coneixement com una base sòlida per a la planificació de polítiques. El seu treball contribueix a la promoció de l'Objectiu Global 1.5 de l'Acord de París a la regió. La xarxa també constitueix un exemple concret de la visió de la mar Mediterrània com a espai compartit de pau, desenvolupament i drets humans, que va portar a la creació, fa 25 anys, de el Procés de Barcelona.

Amb aquesta decisió, el jurat vol destacar una causa universal que està indissolublement lligada als principis de drets humans, democràcia i Estat de Dret, que constitueixen els principals valors de Consell d'Europa. També destaquen la importància de l'associació i la cooperació per aconseguir desafiaments globals comuns.

Per a més informació, podeu consultar la decisió ampliada de Jurat.


 

Categories: 

Relacionats

Opinió

Avui, segons les dades de la Generalitat hi ha 50 instal·lacions d’autoconsum compartit (de les més de 10.000 que hi ha en total), i la majoria no han pogut veure encara reflectits els seus estalvis en una factura.

Notícia

La Comissió Interdepertamental del Canvi Climàtic, presidida pel conseller Calvet, ha donat avui el vist-i-plau als primers onze projectes. El conseller ha posat el Fons Climàtic com un exemple més de l’Agenda Verda del Govern i de la voluntat de dur a terme polítiques efectives de lluita contra el canvi climàtic.

Article

S'estima que al voltant del 66 per cent de la població mundial viurà a zones urbanes al 2050. Amb l'objectiu d'ajudar les ciutats a fer front als efectes del canvi climàtic, el projecte RESCCUE, finançat per la UE, es va proposar ajudar les zones urbanes de tot el món, proporcionant models i eines innovadores per millorar la capacitat de les ciutats per resistir i recuperar-se ràpidament de nombrosos impactes i tensions relacionades amb el clima i mantenir la continuïtat dels serveis.

Butlletí