El Prat regala carmenyoles per evitar la generació de residus

La campanya "Al Prat, menys residus" també integra la realització de mercats d'intercanvi i ecoauditories en centres escolars
Font: Aj. Prat de Llobregat
14/04/2009 - 00:00

Al municipi del Prat de Llobregat, en el marc de la campanya de prevenció de residus "Al Prat, menys residus" que es desenvolupa des de l'any 2005, s'han repartit en els darrers mesos un total de 1.400 carmanyoles per evitar l'ús de bosses de plàstic i altres elements d'un sol ús que utilizem normalment per anar a comprar o utilitzem com embolcalls d'esmorzar. S'han donat als usuaris dels mercats que hi ha a la ciutat, en diversos punts d'informació, i als grups d'alumnes d'educació infantil dels centres escolars de la ciutat, a través de les AMPAS. 

Està previst seguir amb la distribució d'aquests elements durant la resta de l'any entre la ciutadania, així com bosses de roba per anar a comprar, atenent als resultats que s'han obtingut de preguntar a les persones que han recollit la carmanyola "i tu, què fas per fer menys residus?". Del total de respostes, un 45% ens han dit que van a comprar amb bossa de roba. Altres opcions són utilitzar la coixineres del pà, fer servir mocadors de roba, ús de piles recarregables i rebutjar la bosses de plàstic.  

La campanya "Al Prat, menys residus" també integra la realització de mercats d'intercanvi i ecoauditories en els centres escolars que ho sol·licitin. Tot plegat amb l'objectiu de disminuir la quantitat de residus que generem, i evitar així haver-los de recollir i tractar. Tot un repte per enguany.  

Trobareu més informació a www.casesdenpuig.com 

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Notícia

L'Ajuntament de Sant Joan Despí obre un procés participatiu per a l'elaboració del Pla d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica. D'aquesta forma, la ciutadania pot aportar idees per tal de millorar la qualitat de vida a la ciutat, mitjançant la mitigació dels efectes del canvi climàtic i el foment d'una transició ecològica. 

Butlletí