El Prat de Llobregat estudiarà com millorar la mobilitat i seguretat de la bicicleta

L'ajuntament vol eliminar els punts negres i millorar la convivència entre ciclistes i vehicles i vianants
Font: Aj. Prat de Llobregat
23/10/2008 - 00:00

L'ajuntament del Prat de Llobregat ha encarregat a una empresa especialitzada en mobilitat en bicicleta (Atizza First SL) que faci un estudi exhaustiu que indiqui propostes per eliminar els punts negres que es troben els i les ciclistes quan circulen pel municipi i per millorar la convivència entre bicicletes i vehicles i vianants.

El resultat de l'estudi, que estarà enllestit a finals d'any, ha de ser una diagnosi profunda que aporti propostes de millora sense que sigui necessari crear carrils bici ja que, per les característiques urbanístiques del Prat, això és força complicat en la gran majoria de carrers de la ciutat.

En altres ciutats estudiades per aquesta empresa, les mesures que s'han adoptat han consistit, bàsicament, en reforçar la senyalització horitzontal i vertical, en habilitar nous "stops" en punts conflictius, en canviar el sentit d'alguns carrers o fins i tot convertir alguns carrers que tenien doble sentit en carrers de sentit únic, entre altres mesures.

Una altra actuació prevista quan finalitzi l'estudi, segons informa el consistori, serà una campanya ciutadana per incentivar l'ús de la bicicleta a la ciutat.

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Butlletí