El Prat de Llobregat estudia com reduir les emissions de CO2 que genera l'ajuntament

El 'Projecte CO2' durarà un any i proposarà mesures i solucions tècniques per reduir o compensar les emissions
Font: Aj. Prat de Llobregat
10/07/2008 - 00:00

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) estudiarà durant un any les emissions de diòxid de carboni (CO2) que genera l'activitat de l'Ajuntament del Prat de Llobregat a través dels seus edificis, processos i vehicles, i proposarà mesures i solucions tècniques per reduir-les o compensar-les. Aquesta iniciativa, que s'anomena "Projecte CO2", neix d'un conveni entre l'Ajuntament i La Seda de Barcelona, empresa que aportarà els recursos necessaris per dur-la a terme.

El mes d'abril passat, La Seda ja va posar en marxa una nova planta de poligeneració en aquest municipi, amb la qual s'ha aconseguit una reducció dels costos energètics d'un 30% i un estalvi d'energia i d'emissions a l'atmosfera d'un 15%, xifra que equival a una disminució en les emissions de CO2 d'unes 6.000 tones anuals, segons informa el consistori.

Relacionats

Article

La Casa de l'Energia és un espai d'informació, assessorament i reflexió que neix amb vocació de donar suport a la ciutadania, comerços i empreses per dur a terme la necessària transició energètica. 

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article
 

 

Els premis de Ciutat verda europea i Fulla verda europea tenen l’objectiu de promoure models de ciutat més sostenibles, resilients i saludables. Gavà, al Baix Llobregat, ha estat nominada a Fulla verda europea, un premi al que poden optar els municipis de 20.000 a 100.000 habitants.

Butlletí