El Prat de Llobregat estudia com reduir les emissions de CO2 que genera l'ajuntament

El 'Projecte CO2' durarà un any i proposarà mesures i solucions tècniques per reduir o compensar les emissions
Font: Aj. Prat de Llobregat
10/07/2008

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) estudiarà durant un any les emissions de diòxid de carboni (CO2) que genera l'activitat de l'Ajuntament del Prat de Llobregat a través dels seus edificis, processos i vehicles, i proposarà mesures i solucions tècniques per reduir-les o compensar-les. Aquesta iniciativa, que s'anomena "Projecte CO2", neix d'un conveni entre l'Ajuntament i La Seda de Barcelona, empresa que aportarà els recursos necessaris per dur-la a terme.

El mes d'abril passat, La Seda ja va posar en marxa una nova planta de poligeneració en aquest municipi, amb la qual s'ha aconseguit una reducció dels costos energètics d'un 30% i un estalvi d'energia i d'emissions a l'atmosfera d'un 15%, xifra que equival a una disminució en les emissions de CO2 d'unes 6.000 tones anuals, segons informa el consistori.

Relacionats

Article
El Calendari del Delta abandona el paper i passarà a ser digital

Enguany, el calendari està dedicat als Hàbitats de marge del delta del Llobregat, amb una selecció d'imatges que mostren les plantes i els animals que viuen en els marges de camins i camps, talussos i bardisses. 

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Article

Per intentar que  l’educació ambiental i a favor de la sostenibilitat continuï sent present als centres educatius durant el confinament, l'Ajuntament de El Prat de Llobregat envia periòdicament un butlletí amb recursos perquè el professorat el pugui treballar als centres educatius.

Butlletí