El Prat de Llobregat comença un control intensiu dels sorolls al carrer

El control se centrarà sobre tot en les motos i les molèsties que puguin causar el locals d'oci
Font: Aj. Prat de Llobregat
18/06/2008

Des del dilluns dia 16 de juny, la Policia Local del Prat de Llobregat fa una campanya intensiva sobre el control del soroll en els vehicles, amb l'objectiu de controlar els nivells de soroll que produeixen i sensibilitzar els conductors sobre la problemàtica i repercussions del defectuós funcionament dels tubs d'escapament i els silenciadors dels seus vehicles.

Segons un comunicat de l'ajuntament, els vehicles que incompleixen aquest precepte són denunciats i, si el soroll és molt elevat, també són immobilitzats. A banda dels vehicles de dues rodes, també es controlen les possibles infraccions que puguin cometre tant els turismes com els camions.

De la mateixa manera, durant aquesta campanya es controlarà el soroll produït per la concentració de persones a la via pública en horari nocturn i les molèsties que puguin provocar els locals d'oci.

Motos sorolloses
Diversos estudis i enquestes assenyalen que el soroll de les motos i dels ciclomotors, especialment durant la nit, origina més molèsties que altres tipus de vehicles.

En aquests vehicles, l'origen del soroll no és tant el motor, sinó la forma de conduir-los i l'estat dels tubs d'escapament i dels silenciadors. Amb silenciadors eficients i en bon estat, i amb una conducció en un règim suau de revolucions, les motos i els ciclomotors no haurien d'originar més molèsties que la resta de vehicles.

Relacionats

Notícia

En el marc de les propostes de servei comunitari i dins el  projecte Alumnes Gestors del Territori, l'Ajuntament del Prat durant els darrers cursos escolars s'ha ofert  que l'alumnat  conegui i participi activament en la gestió d’alguns espais naturals.

Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Acte
05/12/2019
Alberg Centre Esplai. Riu Anoia, 42. El Prat de Llobregat

Butlletí