El POUM de Vic guanya el Premi Catalunya d’Urbanisme Manel de Solà Morales

Font: Ajuntament de Vic

18/05/2020 - 13:20
Vic, ciutat sostenible. Font: Ajuntament de Vic

Vic, ciutat sostenible. Font: Ajuntament de Vic

El guardó reconeix el millor pla urbanístic amb criteris d’innovació, capacitat de transformació i d’anticipació, i sostenibilitat, entre altres

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Vic ha guanyat el Premi Catalunya d’Urbanisme Manel de Solà Morales, que convocava per 12a edició la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT). El premi valora el millor pla urbanístic i/o projecte urbà, redactat i/o aprovat, en curs d’execució, exposat al públic o realitzat en els cinc anys anteriors a la convocatòria, en l’àmbit dels territoris de parla catalana: Catalunya, País Valencià, Balears, la Franja, la Catalunya Nord, Andorra i l’Alguer.

El Premi Catalunya d’Urbanisme Manel de Solà Morales, instituït el 1998 i sense dotació econòmica, té per objectiu valorar i estimular els esforços dels professionals, dels tècnics, dels ens de l’Administració i altres entitats, en la millora i la innovació aplicada a l’urbanisme i la gestió i ordenació del territori.

Es valoren les candidatures presentades sota criteris d’innovació, capacitat de transformació, senzillesa i resolució, valor exemplificador, replicabilitat, capacitat d’anticipació, flexibilitat, component social, sostenibilitat, perdurabilitat i interdisciplinarietat. Fabiana Palmero, regidora d’Urbanisme i Mobilitat, mostra la seva satisfacció pel reconeixement: “És un premi al treball de mesos de feina i de moltes persones que han dedicat esforços i hores a repensar i discutir com ha de ser la ciutat de Vic dels propers anys”. “Per a nosaltres és un goig rebre una distinció com aquesta, perquè avala que estem en el bon camí de la planificació de la nostra ciutat”, afegeix.

La Societat Catalana d’Ordenació del Territori convoca els premis Catalunya d’Urbanisme Manuel Solà de Morales (Vitòria, 1939-Barcelona, 2012) i Catalunya de Territori Enric Lluch, en el marc del LXXXIX Cartell de premis i borses d’estudi –Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2020, de l’Institut d’Estudis Catalans.

Un POUM vigent des del juliol passat

El nou POUM de Vic va entrar en vigor el passat 3 de juliol de 2019, després que el document refós s’aprovés en un ple municipal extraordinari que es va celebrar el mes de març. El POUM, que dibuixa com serà la ciutat de Vic en un horitzó temporal de deu o quinze anys, planifica una ciutat compacta, policèntrica, que modera el creixement demogràfic i on guanyen protagonisme aspectes com la salut, la preservació del paisatge i la participació ciutadana.

Es pot consultar més informació sobre els principals eixos del Pla d’Ordenació Urbanística de Vic aquí.


 

Relacionats

Notícia

La primera fase del projecte europeu Healthy Cities (Ciutats saludables), liderat per Vic i integrat per un total de nou ciutats europees, s’acaba amb èxit a Alphen ann den Rijn, Holanda. Aquesta iniciativa treballa per millorar la salut dels diversos municipis mitjançant la planificació urbanística.

Notícia

En un nou pas per continuar avançant cap a una mobilitat més sostenible a la ciutat, l’Ajuntament de Vic s’ha associat a la cooperativa Som Mobilitat per tal de poder fer un ús compartit de tres cotxes 100% elèctrics.

Article

Vic camina cap a una ciutat pacificada, amb velocitat màxima a 30 km/h, on es prioritzen les persones i els desplaçaments saludables.

Butlletí