El Ple del CSN diu sí a la renovació de la central nuclear d'Ascó fins al 2021

Redacció
01/08/2011 - 00:00
El Ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha aprovat, per unanimitat, aquest 29 de juliol, un informe favorable a la sol·licitud de renovació d'autorització d'explotació de les dues unitats de la central nuclear d'Ascó (Tarragona) per un període addicional de deu anys (2011-2021) que ha estat remès al Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç (MITyC).

Assegura el CSN que la decisió adoptada pel Ple es basa en la 'comprovació del funcionament de les dues unitats de la instal·lació i del manteniment del nivell adequat de seguretat per continuar la seva operació, així com en les modificacions introduïdes o previstes per donar resposta a requisits normatius de major exigència als estrictament requerits per la reglamentació vigent'.

L'informe favorable del CSN està basat en els resultats de l'avaluació, continguts en un conjunt de 39 informes tècnics especialitzats així com els requisits exigibles pel Reglament d'Instal·lacions nuclears i radioactives. Així mateix, contempla la informació procedent de les 324 inspeccions realitzades a la central durant la vigència de l'actual autorització per part del CSN, així com els resultats de la supervisió contínua del funcionament de la instal·lació mitjançant el "Sistema Integrat de Supervisió de Centrals" ( SISC).

L'avaluació del CSN sobre el compliment dels límits i condicions de l'autorització i de les instruccions tècniques complementàries (ITC) associades conclou que el titular ‘ha complert els requisits de l'autorització vigent inclosos en les Ordres Ministerials de 22 d'octubre de 2001, tret d'aquelles el termini de compliment de les quals encara no ha vençut, com és el cas de les ITC relatives a les proves de resistència derivades de l'accident de Fukushima, que impliquen una reavaluació de la seguretat de la planta en condicions més extremes que les previstes en el disseny actual de la central i en les seves bases de llicència.

Concretament l'accident de Fukushima, el més greu de la història nuclear ha provocat que Alemanya hagi decidit abandonar aquesta forma de produir energia i donat un nou impuls a la lluita antinuclear. De fet l'anunci del CSN es produeix enmig d'una forta campanya cívica de Tanquem les Nuclears contra la renovació d'Ascó a causa dels problemes, incidents i fugues que han protagonitzat en els últims anys dos reactors.

Més informació sobre la resolució de la CSN aquí
Més informació sobre la campanya pel tancament d'Ascó aquí

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
19/03/2024 - 18:00
Espai l'Amistat. Carrer Sant Antoni, 60. Premià de Mar
Acte
13/09/2023 - 09:00
DFactory Barcelona

Butlletí