El Pla de modernització del reg de l'Horta de Lleida estarà en marxa a la tardor

Font: Paeria (Ajuntament de Lleida)
20/08/2015 - 00:00

Un total de 1.800 hectàrees de les partides de la Caparrella, Rufea, Butsènit i Malgovern es veuran beneficiades per la instal·lació de reg a pressió, unes millores que comportaran un 45% d'estalvi d'aigua i l'increment de la qualitat dels productes agrícoles lleidatans.

Fèlix Larrosa, tinent d'alcalde i regidor de l'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l'Ajuntament de Lleida, ha destacat que un total de 1.800 hectàrees d'Horta de Lleida es veuran beneficiades pel Pla de Modernització del reg de l'Horta de Lleida, que contempla la instal·lació de reg a pressió a les partides de la Caparella, Rufea, Butsènit i Malgovern i que està previst que s'iniciï a la tardor.

Segons ha explicat el responsable municipal: "L'Ajuntament de Lleida donarà ple suport al pla de modernització del reg a l'Horta de Lleida, una de les inversions més importants que tindran lloc a Lleida els propers anys, i vetllarà perquè les obres generin les mínimes incidències a les partides afectades".

Per la seva banda, Joan Boldú, President de la Junta de Sequiatge, ha explicat que la modernització del reg en aquestes quatre partides -que agafaran l'aigua des de la bassa de Vallcalent- suposarà un estalvi del 45% d'aigua i un increment de la qualitat de la producció, a més a més de la reducció de costos i despeses. La inversió prevista per la modernització del reg a l'Horta de Lleida és d'uns 11 milions d'euros, iva inclòs.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí