El pavelló esportiu de Sant Julià de Vilatorta ja s'escalfa amb biomassa osonenca

Font: Diputació de Barcelona
14/03/2016 - 15:07

La nova caldera de biomassa que ha de servir per escalfar l'aigua del pavelló esportiu de Sant Julià de Vilatorta va inaugurar-se dissabte

L'acte que va comptar amb l'assistència de l'alcalde, Joan Carles Rodríguez, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, Santi Garolera, el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Roca, i el diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom.

En la seva intervenció, l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta va destacar que la nova caldera, que ha costat prop de 226.300 €, permetrà un estalvi del 70% de la despesa actual. Per la seva banda, el diputat d'Esports va recordar els avantatges econòmics i mediambientals de la biomassa, alhora que va fer èmfasi en la col·laboració entre administracions i entre el sector públic i el privat per crear infraestructures d'aquestes característiques. La gestió de la instal·lació la farà l'empresa Watt Energia, i l'estella que servirà de combustible arribarà de zones boscoses de la mateixa comarca d'Osona.


Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

PRIMA serà una plataforma d’integració d’energies renovables i emmagatzematge, que ha de permetre l’assaig industrial i la validació de tecnologies, productes i serveis d’emmagatzematge energètic i energies renovables en un entorn real.

Article

La biomassa és una font d'energia renovable segura i eficient que contribueix en la gestió forestal, dona un nou ús als residus forestals i permet un estalvi important en el cost del combustible.

Notícia

La nova Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible (FECS) ha reunit més de 4.500 persones i ha reafirmat l’alt interès que generen els reptes actuals de la transició energètica i la bioconstrucció. Celebrada de dijous a dissabte passat al Recinte Firal El Sucre, la FECS va tenir com a dies de més afluència el primer, més centrat en l’autoconsum i amb visitants més professionals, i el darrer, entorn de la bioconstrucció i amb un públic més general.

Butlletí