El passeig de Valldoreix passarà a ser el primer 'carrer bici' de Sant Cugat

24/01/2022 - 13:17

S’han iniciat les obres per convertir el passeig de Valldoreix en el primer ‘carrer bici’ de Sant Cugat. Aquest vial, de connexió directa entre el centre de la ciutat i el nucli de Valldoreix, passarà a prioritzar la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) en tots dos sentits. Els cotxes que hi circulin, només permesa direcció Valldoreix, hauran de cedir el pas a bicis i patinets.

La filosofia dels carrers bici, solució inspirada en experiències de països com Holanda o Bèlgica, és la de canviar l’habitual dominància del cotxe per convertir-lo en un convidat. La bicicleta pren el rol de vehicle dominant i el privat motoritzat l’hi ha de cedir el pas.

Per a facilitar que els cotxes cedeixin el pas, es crearan uns espais perquè puguin apartar-se i permetre el creuament amb les bicis i els patinets que circulin en sentit contrari. En aquests espais ‘apartadors’, de màxim 20 metres de llargada i situats com a molt cada 40 metres, no s’hi podrà aparcar. La velocitat màxima de circulació es restringeix a 20 km/h.

Aquesta solució s’aplicarà al passeig de Valldoreix entre els carrers dels Safareigs i de Cervantes. Al tram comprès entre Safareigs i Andana s’implantarà un carril bici segregat en calçada en contrasentit per connectar el ‘carrer bici’ amb l’estació de Sant Cugat dels Ferrocarrils.

La durada prevista dels treballs, a càrrec de la Brigada Municipal, és d’una setmana. Fins ara, la configuració del passeig Valldoreix era d’un sol sentit de circulació per als vehicles, amb un carril d’estacionament. Les bicicletes, per tant, no el podien utilitzar per accedir al centre de Sant Cugat.


 

Relacionats

Notícia

La via pedalable, que té 750 metres i salva el riu Sec, forma part de la xarxa Bicivia i ha estat cofinançada amb fons europeus FEDER.

Notícia
Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Els tres autobusos de la flota municipal sense distintiu ambiental que encara circulen per la Zona de Baixes Emissions deixaran de fer-ho a partir de l'1 de novembre.

Notícia

Barcelona reforçarà els controls de matrícules a la zona de baixes emissions (ZBE). L'Ajuntament ha adjudicat la instal·lació de 42 nous punts de detecció, que s'afegiran als 20 que ja hi ha i que comproven si el vehicle, en funció de l'etiqueta ambiental, pot entrar-hi o no. En total, doncs, seran 62, el triple que ara.

Butlletí