El passeig de Valldoreix passarà a ser el primer 'carrer bici' de Sant Cugat

24/01/2022 - 13:17

S’han iniciat les obres per convertir el passeig de Valldoreix en el primer ‘carrer bici’ de Sant Cugat. Aquest vial, de connexió directa entre el centre de la ciutat i el nucli de Valldoreix, passarà a prioritzar la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) en tots dos sentits. Els cotxes que hi circulin, només permesa direcció Valldoreix, hauran de cedir el pas a bicis i patinets.

La filosofia dels carrers bici, solució inspirada en experiències de països com Holanda o Bèlgica, és la de canviar l’habitual dominància del cotxe per convertir-lo en un convidat. La bicicleta pren el rol de vehicle dominant i el privat motoritzat l’hi ha de cedir el pas.

Per a facilitar que els cotxes cedeixin el pas, es crearan uns espais perquè puguin apartar-se i permetre el creuament amb les bicis i els patinets que circulin en sentit contrari. En aquests espais ‘apartadors’, de màxim 20 metres de llargada i situats com a molt cada 40 metres, no s’hi podrà aparcar. La velocitat màxima de circulació es restringeix a 20 km/h.

Aquesta solució s’aplicarà al passeig de Valldoreix entre els carrers dels Safareigs i de Cervantes. Al tram comprès entre Safareigs i Andana s’implantarà un carril bici segregat en calçada en contrasentit per connectar el ‘carrer bici’ amb l’estació de Sant Cugat dels Ferrocarrils.

La durada prevista dels treballs, a càrrec de la Brigada Municipal, és d’una setmana. Fins ara, la configuració del passeig Valldoreix era d’un sol sentit de circulació per als vehicles, amb un carril d’estacionament. Les bicicletes, per tant, no el podien utilitzar per accedir al centre de Sant Cugat.


 

Relacionats

Article

Des d’aquest divendres ja es pot circular pel tram de l’avinguda de Balmes mentre segueixen les obres en els altres trams de forma paral·lela

Notícia

Protesta i bicicletada amb 400 persones a la Via Augusta de Barcelona.

Notícia

Unidireccional, segregat a la calçada, en sentit ascendent i ubicat a la banda del Besòs, el nou carril bici recorre la Via Laietana entre la plaça d’Antoni Maura i la plaça d’Urquinaona, on connecta amb la xarxa ciclista de la ciutat. La via pedalable s’emmarca en la transformació del carrer per prioritzar-hi la mobilitat sostenible, la connexió entre barris i el comerç local.

Butlletí