El Parlament torna a rebutjar la instal·lació d'un magatzem nuclear a Catalunya

Una majoria absoluta insta el Govern perquè adopti mesures que certifiquin la decisió de la Cambra
12/03/2010

El parlament català ha rebutjat aquest dijous en una resolució aprovada per majoria absoluta la possibilitat que s'instal·li un magatzem de residus nuclears "a qualsevol terme municipal de Catalunya", i insta el govern de la Generalitat a adoptar mesures perquè prevalgui aquesta decisió.

Segons informa LaMalla.cat, en el text de la moció aprovat, que ha estat objecte d'una esmena transaccional assumida per tots els grups menys el del PP, que s'ha abstingut, es recorda que el Parlament ja va aprovar al març del 2008 una resolució en la qual es mostrava contrari a la instal·lació de l'esmentat magatzem. S'indica, també, que a més de la cambra legislativa catalana s'han pronunciat en contra d'aquest "cementiri nuclear" tant el govern com el president de la Generalitat, José Montilla.

En conseqüència, i malgrat que l'ajuntament d'Ascó (Ribera d'Ebre) ha presentat una candidatura per acollir al seu municipi aquest dipòsit de residus nuclears, el Parlament "recolza la decisió del govern de la Generalitat de rebutjar la instal·lació" del mateix a qualsevol lloc del territori català.

Etiquetes: 

Relacionats

Acte
Acte
15/06/2019 - 11:30
La Fàbrica del Sol

Butlletí