El Parlament aprova la creació del Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues a la Generalitat de Catalunya

Font: COAMB

04/01/2022 - 17:16

S’ha aprovat, en votació parlamentària la creació del Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues de la Generalitat de Catalunya. Aquesta fita equipara el col·lectiu amb altres professionals de titulacions cientifico-tècniques que tenen cos propi, posant fi a anys de greuges comparatius i solucions parcials.

Les diferents juntes directives al capdavant del Col·legi d’Ambientòlegs des de la seva creació han abordat la problemàtica de l’accés dels ambientòlegs i ambientòlogues a la Generalitat de Catalunya, així com la dels interins que ja hi treballen, molts d’ells amb més de 10 anys en aquesta situació, que s’havia fet totalment insostenible i que els impedia la promoció professional i la mobilitat laboral.

En la present legislatura, sota la presidència de l’ambientòloga Lorena Vela, s’han intensificat els contactes tant amb l’administració (reunions amb Funció Pública, diferents departaments i consellers) com amb els grups parlamentaris. Fruit d’aquest treball amb els diferents grups parlamentaris i amb el govern de la Generalitat el ple d’avui, 23 de desembre de 2021, ha aprovat la creació de l’Escala específica d’Ambientòlegs i Ambientòlogues en el cos superior de la Generalitat de Catalunya.

 

Aprovació dins de la Llei d’acompanyament pressupostària

Entre els mesos de juliol i setembre, la Junta del COAMB ha mantingut reunions amb tots els grups amb representació al Parlament de Catalunya. En paral·lel, s’han mantingut reunions amb la Direcció General de Funció Pública, amb qui hem treballat de la mà per arribar a una solució satisfactòria per a totes les parts. Recordem que, al llarg dels anys, des de l’administració se’ns han anat oferint solucions que no acabaven amb el problema de base: el greuge comparatiu dels ambientòlegs i ambientòlogues  amb altres professionals.

Finalment, a la votació de la Llei d’acompanyament pressupostària, s’ha aprovat un article que crea el Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues llargament reivindicat i esperat durant més de 20 anys. Des del COAMB, la presidenta Lorena Vela explica que “és una gran alegria i un orgull haver aconseguit finalment el Cos d’Ambientòlegs i Ambientòlogues pel qual tant hem lluitat tant aquesta Junta com totes les anteriors. Esperem que aquesta fita sigui un pas més en el reconeixement total a la nostra professió, que pensem és i serà tan necessària per encarar els reptes de futur”.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El certamen es clou amb èxit d’acollida i una valoració molt positiva per part de l’organització i del públic assistent.

Acte
31/08/2023 - 00:00

Butlletí