El Parc Natural del Montseny inicia un pla de 29 actuacions de desenvolupament sostenible

El ministeri de Medi Ambient finança amb 1,4 milions d'euros la Reserva de la Biosfera
Font: DiBa
29/01/2010 - 00:00

Aquest gener han començat a executar-se les primeres actuacions de les 29 pactades en el conveni entre el Parc Natural del Montseny i el ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí. El pla d'actuacions es portarà a terme fins al 31 de març de 2011 i disposarà d'un pressupost global de 2.100.023 euros, dels quals 1.400.000 els aporta l'administració central.

El 20 de novembre de 2009, les diputacions de Barcelona i de Girona, com a administracions titulars de la gestió i coordinació de les actuacions de la Reserva de la Biosfera del Montseny, van signar un conveni amb el ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí (MARM) per a l'execució d'un pla d'actuacions de suport a la coordinació i gestió de la Reserva de la Biosfera del Montseny. El conveni forma part d'una línia de finançament d'actuacions del ministeri en Reserves de la Biosfera.

El pla vol compatibilitzar els objectius de desenvolupament socioeconòmic amb la conservació i el respecte al patrimoni natural. Els objectius d'aquest Pla d'Acció són: fomentar les activitats agràries, restaurar elements del paisatge tradicional, millorar la xarxa viària, rehabilitació i millora d'equipaments o la restauració i divulgació del patrimoni cultural, entre d'altres; seguint sempre les directrius establertes al Pla Especial del Parc Natural del Montseny i Reserva de la Biosfera.

És el primer cop que l'administració de l'Estat participa d'una manera tant significativa en el finançament d'actuacions al Parc Natural del Montseny. Dels 1.400.000 euros que aporta, 1.231.800 seran gestionats per la Diputació de Barcelona. La major part de les actuacions es faran en l'àmbit del Pla de la Calma, i una petita part en l'àmbit d'ampliació del parc al vessant gironí.

Relacionats

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí