El Parc Natural de Montsant reivindica els beneficis dels productes locals per a la salut

Font: Generalitat de Catalunya

14/12/2018 - 10:42

El Parc Natural de Montsant, juntament amb l’Associació Prioritat, que impulsa la candidatura a la UNESCO Priorat – Montsant - Siurana, i des del Fòrum Agrari del Priorat, organitza aquest 14 de desembre a les 17 hores una jornada tècnica per reivindicar la varietat i singularitat dels productes locals de la zona i els seus beneficis per a la salut. Adreçada a tots els qui participen al circuit de comercialització local, des de productors fins a consumidors finals, s’organitzarà a partir de dues ponències divulgatives i dos casos pràctics, per posar de relleu aquest actiu sobretot per al públic visitant.

La jornada, que se celebrarà a la seu de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant, és gratuïta. La benvinguda anirà a càrrec de Meritxell Cardona, regidora de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant i consellera al Consell Comarcal del Priorat, i de Ferran Mestres, coordinador del Fòrum agrari del Priorat.
 
La primera de les intervencions més teòriques repassarà els productes frescos i de la terra, i la dieta mediterrània com un valor de salut, amb la participació de Jordi Salas, catedràtic de Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili. En la segona, Anaïs Estrems, responsable del Jardí de les Bruixes, se centrarà en l’alimentació com a medicina.
 
Pel que fa als casos pràctics, aprofundiran en com acreditar un negoci, aprofitant el valor de la dieta mediterrània, i en el nou Catàleg de Montsant a Taula, que inclou productes locals de proximitat, ecològics i artesanals amb la implicació de més d’una seixantena de productors.

 

Relacionats

Notícia

El sistema agroalimentari mundial és responsable d’entre el 21% i el 37% del total d’emissions globals netes dels gasos amb efecte d’hivernacle antropogènic. Per posar focus a aquesta realitat, la campanya “Your Plate, Your Planet” explica com les polítiques alimentàries locals són imprescindibles davant l’emergència climàtica i fa una crida internacional als municipis i als seus habitants perquè assumeixin compromisos per impulsar polítiques alimentàries que assegurin l’accés a aliments suficients, agroecològics, saludables i nutritius per a tota la població amb el Repte de Barcelona per a la Bona Alimentació i el Clima (de l’anglès ‘The Barcelona Challenge for Good Food and Climate’).

Notícia

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Entrevista

Ada Parellada va créixer a la cuina de "La Fonda Europa" i porta als gens l'estima pels aliments i la gastronomia. Ara, més enllà de la seva excel·lència com a cuinera i directora del Semproniana, Parellada és reconeguda per la seva implicació en l'aprofitament alimentari i el canvi cultural cap a la recuperació del valor dels aliments. En aquesta entrevista aprofundeix en les arrels  socioculturals del malbaratament, com es viu al seu sector i quines són les estratègies que es poden posar en marxa per redreçar aquest problema socioambiental.

Butlletí