El Parc Natural de Montsant reivindica els beneficis dels productes locals per a la salut

Font: Generalitat de Catalunya

14/12/2018 - 10:42

El Parc Natural de Montsant, juntament amb l’Associació Prioritat, que impulsa la candidatura a la UNESCO Priorat – Montsant - Siurana, i des del Fòrum Agrari del Priorat, organitza aquest 14 de desembre a les 17 hores una jornada tècnica per reivindicar la varietat i singularitat dels productes locals de la zona i els seus beneficis per a la salut. Adreçada a tots els qui participen al circuit de comercialització local, des de productors fins a consumidors finals, s’organitzarà a partir de dues ponències divulgatives i dos casos pràctics, per posar de relleu aquest actiu sobretot per al públic visitant.

La jornada, que se celebrarà a la seu de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant, és gratuïta. La benvinguda anirà a càrrec de Meritxell Cardona, regidora de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant i consellera al Consell Comarcal del Priorat, i de Ferran Mestres, coordinador del Fòrum agrari del Priorat.
 
La primera de les intervencions més teòriques repassarà els productes frescos i de la terra, i la dieta mediterrània com un valor de salut, amb la participació de Jordi Salas, catedràtic de Nutrició de la Universitat Rovira i Virgili. En la segona, Anaïs Estrems, responsable del Jardí de les Bruixes, se centrarà en l’alimentació com a medicina.
 
Pel que fa als casos pràctics, aprofundiran en com acreditar un negoci, aprofitant el valor de la dieta mediterrània, i en el nou Catàleg de Montsant a Taula, que inclou productes locals de proximitat, ecològics i artesanals amb la implicació de més d’una seixantena de productors.

 

Relacionats

Notícia

Per fer front a la crisi provocada per la Covid-19, els 24 municipis de la Xarxa de Ciutats per l’Agroecologia, entre les quals hi ha Barcelona, reclamen a les administracions públiques que protegeixin la producció local i sostenible, els canals de distribució de proximitat i els teixits ciutadans comunitaris que permeten portar aliments als que més ho necessiten.

Notícia

Pas endavant per frenar el malbaratament dels aliments. El Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposició de llei, impulsada pel PSC, que obliga restaurants i hotels a facilitar que el client es pugui endur amb un envàs el menjar que no s'acabi.

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Butlletí