El parc, deixa'l net

Font: Diputació de Barcelona
16/12/2011 - 00:00
L'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona ha editat 15.000 exemplars d'un díptic informatiu sota el nom "El parc, deixa'l net" amb l'objectiu que els usuaris de la Xarxa de Parcs Naturals no llencin les deixalles que generin a qualsevol lloc i se les emportin a casa. La distribució del fulletó es farà a través dels informadors dels parcs i dels punts i oficines d'informació.

El díptic recull un seguit de recomanacions generals com ara que els usuaris dels parcs s'emportin la brossa a casa o bé que la llencin als punts de recollida dels municipis del parc. També es recomana separar les deixalles orgàniques de les inorgàniques, i llençar-les als contenidors adequats. 

Es tracta que els usuaris dels parcs entenguin que la retirada de la brossa dels espais naturals és complicada i costosa, tant per la dispersió geogràfica dels contenidors com per l'accés del servei de recollida. Per això, també s'han reduït els punts de recollida en aquests espais naturals, que s'han situat als accessos principals i a les zones d'aparcament.

La iniciativa pretén ser una bona pràctica ambiental per tal de mantenir l'equilibri entre la preservació del parc i l'ús públic del patrimoni natural.

Podeu baixar-lo aquí: Díptic Parc net.pdf

AdjuntMida
Image icon Diptic_Parc_net.jpg86.25 KB

Relacionats

Notícia

El ple municipal de l’Ajuntament d’Avià ha aprovat una ordenança per regular l’accés i l’ús públic del medi natural. Es regulen accions com aparcar en camins rurals, abandonar deixalles, fer malbé zones de cultiu o molestar els animals.

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí