El Parc de Collserola recupera la Font d'en Sert

Fruit d'un conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa'
Font: DiBa
01/04/2010

La font d'en Sert torna a brollar gràcies als treballs de rehabilitació i millora del sistema de drenatge realitzats en el marc del conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa', enllestits el mes passat. El projecte de recuperació de fonts de Collserola no només té com a objectiu recuperar els punts d'aigua, sinó també la memòria de l'ús social que se n'havia fet i un ric patrimoni històric que havia anat desapareixent.

Situada al paratge de la Font Groga, a l'anomenat torrent de Prunells, les pluges del passat hivern van malmetre la font d'en Sert. Els treballs han consistit en la neteja i millora de tot el sistema de drenatge del camí, causant dels desperfectes, i la substitució d'un mur caigut per una petita escullera de granit. Pel que fa a la font pròpiament dita, se n'ha rehabilitat l'aspecte exterior, un curiós cub d'obra folrat de rajoles de ceràmica que componen el nom de la font. Per tal d'adequar aquest espai i donar-li un ús públic també s'han desbrossat i netejat les graderies, i s'ha col·locat una taula amb bancs per fer més agradable aquest espai.

Amb aquesta iniciativa, la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa' no només estan recuperant les fonts més significatives del Parc de Collserola, un total de total de 13, sinó que també han facilitat la reinserció de persones en risc d'exclusió, que són les que porten a terme aquestes tasques. En total 526 persones s'han inserit dins del món laboral amb les diverses iniciatives d'aquest conveni. 

Relacionats

Notícia
(Foto: AMB. Robert Ramos)

(Foto: AMB. Robert Ramos)

L'AMB elabora un pla amb propostes per consensuar amb les administracions de cara a la nova mobilitat posterior a la crisi del coronavirus

Article

Aquest cap de setmana l’AMB organitza un Bioblitz metropolità virtual. En el context actual, el 3r Bioblitz Metropolità aposta per la ciència ciutadana a través de les xarxes socials, en un esdeveniment que tindrà lloc als 51 parcs i les 41 platges metropolitanes.

Acte

Butlletí