El parc de Can Corts, nou pulmó verd de Cornellà

Sobre una superfície de més de 20.000 metres quadrats s'han intentat aglutinar els beneficis d'una zona verda amb un espai per al passeig i el descans
Font: Aj. Cornellà
26/01/2009

L'1 de febrer s'obrirà a la ciutadania el nou parc urbà de Can Corts, situat a una de les zones de desenvolupament de Cornellà: el sector Destraleta. El parc de Can Corts s'articula a l'entorn d'una gran pineda ja existent en la zona sobre una superfície de més de 20.000 metres quadrats i en el qual s'han intentat aglutinar els beneficis d'una zona verda amb un espai per al passeig i el descans. El parc de Can Corts discorre paral·lel a l'avinguda del mateix nom amb àmplies zones verdes en les quals s'han plantat arbres, arbustos i plantes com a complement al petit bosc de pins que hi havia.

El parc a més a més, actua com eix de connexió entre barris i serà també una nova zona de dinamització de la vida ciutadana. El projecte, desenvolupat per l'ajuntament, ha tingut un pressupost pròxim als 2 milions d'euros.

Un altre signe d'identitat d'aquest parc és la masia Can Tirel, en l'extrem nord del parc. Un edifici totalment restaurat que data del segle XVII. Can Tirel serà la seu de l'entitat de la Societat Coral "La Unió". La masia es va modificar a la fi del segle XVIII. Possiblement era una masoveria que depenia de Can Corbs, avui desapareguda. Presenta una estructura atípica, amb tres plantes disposades a l'entorn d'un gran espai central.

Com a curiositat, durant el període de restauració de Can Tirel es van trobar a la masia milers de cartes adreçades al mític programa de ràdio Consultorio de Elena Francis. Llavors es va descobrir que Francisca Bes, promotora del programa, va estar vivint a la masia perquè es va casar amb un membre de la família Fradera, propietària de la casa.

Relacionats

Notícia
El 26 de novembre Cornellà va acollir la jornada online de la Xarxa Green Leaf. Una xarxa formada per 17 ciutats guanyadores o finalistes del premi Green Leaf; un guardó de la Comissió Europea que reconeix els esforços de les ciutats de menys de 100.000 per esdevenir més sostenibles.
Notícia
Ha publicat una Guia de mobilitat sostenible local

Cornellà s'ha sumat a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que es porta a terme del 16 al 22 de setembre sota el lema "Per una mobilitat sense emissions". Per a aconseguir-ho, s'ha programat un seguit d'activitats que aquest any s'han adaptat a la casuística actual i que es podran desenvolupar de manera individual o familiar, a través d'aplicacions mòbils.

Butlletí