El Parc Agrari del Baix Llobregat reprèn el seu programa pedagògic per als alumnes de la comarca

Amb aquesta ja són dotze les edicions de 'L'ecosistema agrari'
Font: Parc Agrari Baix Llobregat
10/11/2009

Com cada any, el Parc Agrari del Baix Llobregat torna a posar en marxa el programa pedagògic L'ecosistema agrari per als alumnes dels municipis de la comarca que formen part del Consorci. Amb aquesta ja són dotze les edicions del programa d'educació ambiental del Parc, que any rere any ha anat augmentant el nombre d'escoles participants.

L'ecosistema agrari, organitzat pel Parc Agrari i la fundació privada Sigea, pretén apropar l'entorn agrari a la població escolar de la nostra comarca i transmetre el valor i la importància de fer un consum responsable dels aliments, tot consumint productes de proximitat i de temporada. En la jornada que els alumnes passen a la masia de Can Comas, l'activitat se centra en l'estudi de l'espai agrícola com a ecosistema, les seves interrelacions, la utilització que en fa l'home, així com les problemàtiques causades per algunes de les nostres accions. Així, els nois i les noies coneixen les fruites i les verdures que es conreen al Parc Agrari del Baix Llobregat de la mà d'un pagès professional i, alhora, estudien conceptes relacionats amb els sistemes de producció agrícola ecològica i integrada, les feines del camp, els cultius d'horta més habituals que es fan a la zona, les varietats d'arbres fruiters tradicionals a la comarca i el paper del riu Llobregat com a vertebrador del territori.

Com en l'edició passada, els més menuts tenen l'oportunitat de participar en el concurs de receptes Anem al mercat. En acabar el curs, les receptes guanyadores seran obsequiades amb una cistella amb producte fresc del Parc Agrari.

Tot i estar emmarcat  dins del projecte curricular del cicle superior d'educació primària, el programa està obert a tots els centres educatius dels catorze municipis que formen part del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Els gairebé 1.900 alumnes del curs 2008-2009 constaten l'augment constant de participació que any rere any ha experimentat el programa pedagògic del Parc Agrari del Baix Llobregat, d'ençà dels 639 participants de la primera edició, el curs  1998-99. Un total de 48 centres escolars d'11 municipis del Baix Llobregat van participar durant el curs 2008-09 en L'ecosistema agrari i els professors dels centres visitants en van valorar molt positivament l'experiència, tant pel que fa a les qüestions tractades al llarg de l'activitat i l'adequació d'aquestes al programa de les assignatures com a la claredat en l'exposició i la preparació dels educadors de SIGEA.

Més informació sobre aquest programa:
Fundació SIGEA - Educació ambiental, patrimonial i valors de la humanitat
Concertació de la visita: Estrella González
Adreça: Passatge de Llevant, 9 local 3C, 08840- Viladecans
Telèfon: 936 472 121
Fax: 936 472 122
A/e: reserves@fundaciosigea.org
Web: www.fundaciosigea.org

Relacionats

Notícia

Els darrers dos anys, el sistema de transport públic ha millorat freqüències, ha estrenat línies, obert estacions i perllongat serveis per rebre la ZBE en millors condicions. El transport públic està preparat per assumir els desplaçaments equivalents a 137.000 trajectes en vehicle privat, dels quals 88.000 són entrades i sortides de la zona, i prop de 50.000 són interns. Aquests 137.000 trajectes equivalen a 170.000 desplaçaments unitaris. Les millores de la xarxa continuaran durant els propers mesos i hi ha accions compromeses de tots els operadors de transport fins l'any 2021.

Article
Jardí de papallones al parc del Bosc de Can Gorgs

Jardí de papallones al parc del Bosc de Can Gorgs

Des d'aquest mes de novembre, el parc Nou (El Prat de Llobregat) i el parc del Bosc de Can Gorgs (Barberà del Vallès) compten amb un nou jardí de papallones. Es tracta d'un recurs educatiu i participatiu dels parcs, que pretén afavorir la biodiversitat

Notícia

Un nou cicle del Programa Metropolità pels Drets Humans des del món local: Tenim Drets, Teixim LlibertatsTenim de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB posa el focus en la producció i l'ús dels plàstics. 

 

Butlletí