El PAESC, protagonista de la Setmana de l’Energia a Montornès

29/09/2022 - 20:13

Coincidint amb la Setmana Europea de l’Energia, s'ha celebrat  el primer taller ciutadà relacionat amb l’elaboració del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima. El programa de la Setmana també inclou l’escape room “Qüestió de temps”, de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació, que incideix en l’emergència climàtica i en la necessitat d'emprendre accions.

Del 26 de setembre al 2 d’octubre se celebra la Setmana Europea de l’Energia, una oportunitat per difondre i impulsar l’acció climàtica al poble.

El programa inclou l’escape room “Qüestió de temps”, de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació, que incideix en l’emergència climàtica i en la necessitat d'emprendre accions. L'activitat, que s'ha fet el 27 de setembre a les 17 h, a la plaça de Pau Picasso, està adreçada a públic a partir de 10 anys que formarà grups per superar 5 proves. Cada sessió tindrà una durada aproximada de 15 minuts i no requereix inscripció prèvia.

EL PAESC, l'acció de Montornès en matèria de canvi climàtic

El Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de Montornès és el gran protagonista de la programació de la Setmana Europea de l'Energia.

El procés participatiu del PAESC inclou dos tallers oberts a la ciutadania, el primer dels quals tindrà lloc el 29 de setembre a les 18.30 h al Teatre Margarida Xirgu. L'objectiu és que el veïnat amb l'assessorament d'experts tingui veu en el document del pla que s'està elaborant i que definirà  l'actuació municipal en matèria de canvi climàtic.

En la primera sessió es presentaran els aspectes més destacats de la diagnosi de la situació a Montornès i a continuació es reflexionarà sobre aquelles intervencions que es poden dur a terme per mitigar el canvi climàtic. El segon taller tindrà lloc el 27 d'octubre, moment en què es farà lliurament de l'informe final amb les aportacions i contribucions del veïnat.

Els tallers disposaran d'un servei d'acollida d'infants.

El Consell d'Infants, també present en l'elaboració del PAESC

El 18 d'octubre els membres del Consell d'Infants assistiran a una sessió participativa sobre el Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima. Els nois i les noies podran aportar propostes per millorar aspectes relacionats amb l'energia, la mobilitat, els residus, etc.
 

L'Oficina d'Acció Climàtica

Entre les accions municipals per impulsar l'acció climàtica hi ha la creació de l'Oficina d'Acció Climàtica. El nou servei oferirà assessorament i informació al veïnat sobre actuacions que promoguin l'eficiència energètica i la mitigació dels efectes del canvi climàtic com ara les instal·lacions solars o fotovoltaiques, els vehicles elèctrics, les alternatives al gas en l'àmbit domèstic o les millores a la llar per evitar el malbaratament energètic i les despeses innecessàries.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Una actuació que reduirà el consum energètic i la quantitat de CO2 emeses aproximadament a la meitat

Notícia

L’Ajuntament de Montornès ha tancat l’aigua de reg dels horts municipals situats a l’avinguda del riu Mogent. El consistori montornesenc ha pres aquesta mesura per complir amb la resolució de l’estat d’emergència per sequera

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Butlletí