El Museu Blau, de Barcelona, presenta l'exposició 'Planeta Vida'

Sostenible.cat
22/02/2012 - 00:00

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha presentat l'exposició de referència "Planeta Vida" al Museu Blau, el nou equipament de la ciutat destinat a la divulgació de les ciències naturals inaugurat recentment.

En l'acte d'inauguració, la directora del museu, Anna Omedes, ha explicat que l'exposició proposa un viatge per l'evolució conjunta de la Terra i la vida i fa un retrat de la diversitat de la natura a través de 3.500 peces de les col·leccions del Museu i dels recursos multimèdia més actuals. Aquesta visió de conjunt de la Terra i la vida, que integra totes les disciplines de les ciències naturals, és l'eix vertebrador d'aquesta mostra que s'estructura en tres àmbits: ‘La biografia de la Terra', ‘La Terra Avui' i ‘Les Illes de Ciència'.

‘La biografia de la Terra', és un espai de 700 m2 en el que es narra l'evolució de la vida i el planeta a través d'un recorregut cronològic des dels orígens fins als nostres dies. L'àmbit està dividit en 7 períodes explicats a través de projeccions, pantalles interactives, i peces del museu, concretament roques i fòssils, cadascuna de les quals explica una història dins la història de la Terra.

"La Terra avui", amb 1700 m2 és l'àmbit que ocupa més espai dins l'exposició. Mostra un retrat de la diversitat de la natura, amb més de 3.500 peces provinents de les col·leccions del Museu, que integra totes les disciplines de les ciències naturals: fòssils, animals, plantes, fongs, algues, microbis, roques i minerals.

I finalment "Les illes de Ciència" son petites exposicions temàtiques i independents que es troben al llarg del recorregut de l'exposició. Cadascuna d'elles ha estat comissariada per un expert en la temàtica. Les quatre illes que es poden veure són ‘Evolució' de Jordi Serrallonga, ‘Classificació i nomenclatura' de Francesc Uribe, ‘Comportament animal' de Joan Carles Senar i ‘Mediterrània' de Ramon Folch.

Així doncs, «Planeta Vida» pretén estimular la curiositat i sorprendre amb una visió de la natura que trenca els esquemes clàssics. El seu objectiu és atreure -i ensenyar, entretenir i complaure- tipus de persones molt diversos pel que fa a inquietuds, preparació i edats.  

Ara tal i com ha dit en l'acte d'inauguració el tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana "només queda que el museu aconsegueixi assolir el repte que té un gran equipament com aquest, el retorn social, i que la ciutadania percebi que l'esforç ha valgut la pena".

AdjuntMida
Image icon Una imatge de 'Planeta Vida' 60.05 KB

Relacionats

Article

Més d'1 miler d'estudiants dels centres educatius de Llefià, La Salut i Sant Roc han participat de la segona edició de la Fira dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. 

Article

El Jardí Agroecològic de Barberà del Vallès va acollir la seva primera visita escolar el passat 16 de maig. Va ser l'alumnat de 3r de primària de l’Escola Del Bosc qui va inaugurar aquest espai que neix amb la voluntat de desenvolupar experiències i activitats educatives relacionades amb l’agroecologia i el medi ambient per a la ciutadania, escoles, famílies i empreses.

Notícia

El programa Naturalitza’t de l’Ajuntament de Cambrils ha finalitzat el curs amb una trobada dels centres educatius per compartir idees i propostes. L’alumnat va exposar els projectes mediambientals treballats a classe en un mercat d’experiències a la plaça de la Vila obert a tota la ciutadania.

Butlletí